Περιμένει στο συρτάρι η μελέτη του αρδευτικού. Χρειάζεται επικαιροποίηση
Στις 5 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στο ΣτΕ. Αιτία η έκδοση της απόφασης για το έργο εκτροπής του Αχελώου που θα δημοσιευτεί το επόμενο διάστημα
Θ’ αποτελέσει νομολογία και για το έργο της Ξάνθης. Οι δικαστές συνδέουν τα δύο έργα
Νέα αναβολή δόθηκε από το ΣτΕ για τν δίκη του αρδευτικού έργου της Ξάνθης. Συγκεκριμένα η συζήτηση του θέματος που είχε οριστεί για τις 6 Νοέμβριου μετατίθεται στις 5 Δεκεμβρίου.
Η εκτροπή του Αχελώου …εκτρέπει σε νέα ημερομηνία τη δίκη του αρδευτικού της Ξάνθης
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Π.Ε. Ξάνθης κ. Νίκο Γεννάδιο η αιτιολογία για την νέα αναβολή οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται σε άμεσο χρονικό διάστημα να δημοσιευτεί η απόφαση μιας άλλης μεγάλης υπόθεσης, του έργου εκτροπής του Αχελώου η οποία έχει συζητηθεί στο ΣτΕ. Είναι εμφανές ότι οι δικαστές του ΣτΕ συνδέουν σε κάποια σημεία τα δύο έργα αν και εξ ορισμού τουλάχιστον δεν έχουν κοινά σημεία αφού το έργο του Αχελώου αφορά εκτροπή ενώ το έργο της Ξάνθης αφορά μεταφορά νερού από τον Νέστο με υπόγεια δίκτυα.
Νομολογία η απόφαση για τον Αχελώο
Ο κ. Γεννάδιος εκτιμά ότι η απόφαση του ΣτΕ για τον Αχελώο θ’ αποτελέσει νομολογία και για το δικό μας έργο: «Θέλουν να’ χουν την απόφαση για τον Αχελώο για να δουν αν θα πρέπει να προχωρήσουν ή όχι στη δίκη για το έργο της Ξάνθης», επισημαίνει ο κ. Γεννάδιος. Κατά συνέπεια πρόκειται για μια κρίσιμη απόφαση που μπορεί να μην είναι δεσμευτική όμως θα επηρεάσει τους δικαστές. Ωστόσο ο κ. Γεννάδιος εκτιμά ότι μπορεί να μην είναι απαραίτητα αρνητική αλλά και να διευκολύνει το έργο της Ξάνθης.
Υπάρχει η Διαχειριστική μελέτη όμως δεν είναι το κυρίαρχο στοιχείο
Υπενθυμίζεται ότι έχει εγκριθεί η Διαχειριστική μελέτη λεκανών απορροής της ΑΜΘ, και έτσι οι νομικοί των φορέων της Ξάνθης έχουν ένα ακόμη πολύ σημαντικό υπερασπιστικό χαρτί για το έργο όμως από την εξέλιξη και κυρίως από την νέα αναβολή που δόθηκε σημαίνει ότι οι δικαστές δεν το έκριναν ως το κυρίαρχο στοιχείο. Αντίθετα ως κυρίαρχο στοιχείο εμφανίζεται η απόφαση για το έργο εκτροπής του Αχελώου και είναι πολύ πιθανό αυτή να κρίνει και το έργο της Ξάνθης.