Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Βάρεσαν κανόνι» τα Sprider Stores

«Βάρεσαν κανόνι» τα Sprider Stores

0
sprinter stores
 

Μετά από 30 χρόνια λειτουργίας έβαλαν λουκέτο αφήνοντας άνεργους 800 εργαζόμενους

 

 Ιδιοκτήτες οι Αδελφοί Σάκης και Σάββας Χατζηιωάννου που είναι επίσης ιδιοκτήτες της VENUS στη Γενισέα.

 
 
Κατέβασαν ρολά μετά από 30 χρόνια λειτουργίας τα Sprider Stores αφήνοντας 800 εργαζόμενους άνεργους. Ιδιοκτήτες της αλυσίδας των 44 καταστημάτων στην Ελλάδα, τριών στη Ρουμανία και ενός στη Βουλγαρία, οι Αδελφοί Σάκης και Σάββας Χατζηιωαάννου που είναι επίσης ιδιοκτήτες της VENUS στη Γενισέα. Τη Δευτέρα η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας με ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών γνωστοποίησε στους πελάτες, τους συνεργάτες της και το επενδυτικό κοινό ότι αναστέλλει από χθες 1η Οκτωβρίου τη λειτουργία της.
 
Είχε ζημιές…
Σημειώνεται πως στις 8 Ιανουαρίου 2013 η διοίκηση της εισηγμένης είχε υποβάλει ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99, ωστόσο η αίτηση συζητήθηκε στις 23 Απριλίου 2013 και απερρίφθη ενώ η εταιρεία στη συνέχεια είχε καταθέσει έφεση. Το πρώτο εξάμηνο του 2013 η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 25,22 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους εργαζομένους υπήρχαν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και στις πληρωμές των ασφαλιστικών τους εισφορών.
 
Ας όψονται οι τράπεζες και η ύφεση…
Σύμφωνα με τη διοίκηση της Sprider Stores, «βασικός λόγος αυτής της εξέλιξης ήταν η αδιάλλακτη στάση και η άρνηση των τραπεζών να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση» καθώς και η «παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, ο περιορισμός του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών, η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, οι καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, η άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να μας αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores, επιδείνωσαν επιπρόσθετα την κατάσταση και οδήγησαν την εταιρεία στη συγκεκριμένη απόφαση».
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών, η διοίκηση της εταιρείας είχε προχωρήσει στη διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης που θα μπορούσε να αποτρέψει τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. «Πραγματοποιήθηκαν επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας αλλά και η ουσιαστική άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες». Τονίζει μάλιστα ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποπληρωμή των υποχρεώσεών της προς το προσωπικό αλλά και τους πιστωτές της και για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η πάγια περιουσία της εταιρείας.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα τρία στεγαστικά προγράμματα που ξεκινούν το 2025 ύψους 2,56 δισ.ευρώ

Προβλέπουν είτε την ανακαίνιση υφιστάμενης κατοικίας, είτε την αγορά νέας Τρία στεγαστικά …