Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Σκάφος από την Αλεξανδρούπολη «κόλλησε» σε ύφαλο στην περιοχή της Αρωγής

Σκάφος από την Αλεξανδρούπολη «κόλλησε» σε ύφαλο στην περιοχή της Αρωγής

0

Συναγερμός στο Λιμεναρχείο Λάγος – Κινητοποίηση για αποκόλληση του σκάφους

 

Δεν τραυματίστηκαν οι δύο επιβαίνοντες – Δεν παρατηρήθηκε ρύπανση

 

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης 3/5 στο Λιμεναρχείο Λάγος όταν ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για προσάραξη σκάφους σε βραχώδη βυθό.

Σκάφος «κόλλησε» σε ύφαλο

Όπως μας ενημέρωσε ο Λιμενάρχης Λάγος κ. Ευάγγελος Σακκόπουλος το σκάφος «ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ» Ν.Π. 8201, με επιβαίνοντες δύο άτομα ερχόταν από την Αλεξανδρούπολη και από κακή εκτίμηση προσάραξε σε βραχώδη βυθό στη θαλάσσια περιοχή «ΑΡΩΓΗΣ» Ν. Ροδόπης. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Λάγος που επιχείρησε με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ σκάφος «ΚΟΜΝΗΝΟΣ» Σ.Λ. 281, το Τ/Χ σκάφος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Τ.Λ. 202, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Μετά από λίγη ώρα το σκάφος αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των σκαφών και στη συνέχεια κατέπλευσε ασφαλώς με ίδια μέσα και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, στον λιμένα Λάγος.

Δεν τραυματίστηκαν οι επιβαίνοντες – Δεν παρατηρήθηκε ρύπανση

Δεν υπήρξε τραυματισμός των ατόμων που επέβαιναν. Από το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγος που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΡΚΟΜΠΑΛΕΝΟ» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Επίσης από το Λιμεναρχείο Λάγος ανακοινώθηκε ότι δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχεδόν 10 κιλά κάνναβη και κοκαΐνη κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Δράμας

Έπιασαν επ’ αυτοφώρω δύο άτομα, σε «παράδοση-παραλαβή»   Από αστυνομικούς της Ομάδας …