Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι υπηρεσίες του Δήμου στο νέο τους σπίτι

Οι υπηρεσίες του Δήμου στο νέο τους σπίτι

0
dhmarxos-neodimarxeio
 

Το νέο Δημαρχείο που βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της πόλης εξυπηρέτησε εχθές τους πρώτους πολίτες

 

Πέρα από τις υπηρεσίες που υπήρχαν στο παλιό Δημαρχείο στο νέο κτίριο θα στεγάζονται και το γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου και η Νομική Υπηρεσία

 upallhloi-dimou
Μετά από 85 χρόνια λειτουργίας του Δημαρχείου στο παλιό κτίριο που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη, οι δημοτικοί υπάλληλοι υποδέχτηκαν τους πολίτες στο νέο και ανακαινισμένο χώρο τους, στην κεντρική πλατεία.
Αν και τις πρώτες ώρες μέχρι να τακτοποιηθούν οι υπάλληλοι υπήρχε μια μικρή σύγχυση (άνοιξε τις πύλες του για τους πολίτες μετά τις 11 το πρωί), οι πολίτες εξυπηρετήθηκαν χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις. Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν το νέο δημαρχείο είναι πιο λειτουργικό από το παλιό, καθώς όλες οι υπηρεσίες είναι συγκεντρωμένες σε ένα μεγάλο χώρο.
Άξιο λόγου είναι ότι τα γραφεία του Αντιδημάρχου Διοικητικού Οικονομικού, Δημήτρη Μπένη και της Διευθύντριας, Μαρίας Σπανού, είναι ανοιχτά και βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου, στον ίδιο χώρο με την εξυπηρέτηση πολιτών. Το κατά πόσο είναι λειτουργική αυτή η καινοτομία, όπως δηλώνει ο κύριος Μπένης, θα φανεί με την πάροδο του χρόνου.
 
Πλήρη λειτουργία του Δημαρχείου μέσα στην εβδομάδα
«Σήμερα δειλά δειλά αρχίσαμε να δεχόμαστε κοινό για την εξυπηρέτηση τουλάχιστον και την συναλλαγή με τις βασικές υπηρεσίες του δήμου, ώστε αυτoοί που έχουν ανάγκη από την χορήγηση ενός πιστοποιητικού ενδεχομένως για κάποιες ημερομηνίες που πρέπει να προλάβουν, αλλά και οι συναλλασσόμενοι με το ταμείο να μπορούν να εξυπηρετηθούν. Σταδιακά βέβαια θα έχουμε την πλήρη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Σήμερα, πρώτη μέρα, όπως καταλαβαίνεται, κάποιες υπηρεσίες, ιδιαίτερα αυτές που είναι «πίσω από την κουρτίνα», που δεν συναλλάσσονται με το κοινό, δεν έχουν εγκατασταθεί πλήρως και θα το κάνουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα» δήλωσε στο «Ε» ο Δήμαρχος της Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης.
 
Μ. Στυλιανίδης: «Κάναμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην περάσει αυτό το κτίριο, πρώην Τραπέζης της Ελλάδος, σε χέρια εκτός Δήμου»
«Για τον κόσμο οπωσδήποτε η πρόσβαση είναι καλύτερη. Ήταν ανάγκη να έρθουμε αφότου το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Μαυρομιχάλη, το ιστορικό κεντρικό Δημαρχείο του δήμου, θα πρέπει να αποκατασταθεί. Ο εργολάβος οπωσδήποτε πιέζει για να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης αυτού του κτιρίου», ανέφερε ο Δήμαρχος μιλώντας για την επιλογή του νέου κτιρίου και συμπλήρωσε τονίζοντας την επιθυμία του να μην πάει το πρώην κτίριο της Τραπέζης Ελλάδος σε χέρια εκτός δήμου «Κάναμε μια προσπάθεια για να μπορέσουμε χωρίς διαδικασίες δημοπράτησης από την Τράπεζα της Ελλάδος να το πάρει ο δήμος, ώστε από εδώ και πέρα οι βασικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε αυτό το κτίριο». Σχετικά με το ιστορικό κτήριο επί της Μαυρομιχάλη ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι θα λαμβάνουν χώρα κάποιες εκδηλώσεις καθώς θα στεγάζεται και ένα δεύτερο γραφείο Δημάρχου.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…