Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία ΑΣΕΠ: Οι εκλογές 2023 φέρνουν 6.453 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

ΑΣΕΠ: Οι εκλογές 2023 φέρνουν 6.453 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο

0

 

Οι προκηρύξεις ξεκλειδώνουν το αμέσως επόμενο διάστημα

 

Που θα γίνουν προσλήψεις

 

1213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ για 1.213 αστυνομικούς στους δήμους της χώρας.

Οι προσλήψεις αφορούν απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ ), Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ).

Στην προκήρυξη οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβληθούν σε μία σειρά από υγειονομικές, ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες. Οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα γίνουν εξ ολοκλήρου μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, καθώς παλαιότερα οι προσλήψεις αυτές εξαιρούνταν της Αρχής.

Σε αυτήν θα συμπεριληφθούν και οι 213 θέσεις που εγκρίθηκαν τον περσινό Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση άναψε «πράσινο φως» για την κατανομή 1.000 κενών οργανικών θέσεων ανά δήμο και κατηγορία εκπαίδευσης.

Οι θέσεις αυτές προέκυψαν μετά από αντίστοιχα αιτήματα των δήμων που κλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλλουν μετά την ψήφιση τον περασμένο Δεκέμβριο του νόμου 5003/22 για την αναμόρφωση της δημοτικής αστυνομίας.

Με βάση την ΚΥΑ, η κάλυψη των 1.000 κενών οργανικών θέσεων θα γίνει σε 137 δήμους της χώρας και αφορά 633 θέσεις κατηγορίας ΔΕ, 183 κατηγορίας ΠΕ και 184 κατηγορίας ΤΕ.

Στην Π.Ε. Ξάνθης μόνο οι 4 θέσεις στον δήμο Τοπείρου

Από τους δήμους της Π.Ε. Ξάνθης μόνο ο δήμος Τοπείρου θα προσλάβει 4 άτομα καθόσον οι δήμοι Αβδήρων και Μύκης δεν έχουν καταθέσει αίτημα για σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας ενώ το αίτημα που κατέθεσε ο δήμος Ξάνθης ήταν εκπρόθεσμο.

910 μόνιμοι σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

Μέσα στο 2023 αντί για το 2022 που είχε αρχικά εξαγγελθεί, θα βγει η νέα προκήρυξη για τις 910 νέες μόνιμες προσλήψεις στην υγεία σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εν λόγω προκήρυξη ήταν μέρος ενός πακέτου που ενέκρινε το υπουργείο Υγείας προκειμένου να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάστηκε στα νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το β’ μέρος αυτού του πακέτου αφορά στην πρόσληψη 910 υπαλλήλων παραϊατρικών ειδικοτήτων.

Ο νέος διαγωνισμός, που θα βγει από το ΑΣΕΠ τους επόμενους μήνες θα προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση για όσους εργάστηκαν στην Υγεία την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας όπως ακριβώς είχε ισχύσει και την προκήρυξη νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν

Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ βιολόγων/ χημικών / βιοχημικών, ΠΕ διοικητικού / διοικητικού – λογιστικού, ΠΕ κοινωνικών λειτουργών / κοινωνικής εργασίας, ΠΕ φαρμακοποιών, ΠΕ ψυχολόγων, ΠΕ φυσικών – ακτινοφυσικών ιατρικής, ΤΕ διοίκησης μονάδων υγείας & προνοίας, ΤΕ Εργοθεραπευτών, ΤΕ ιατρικών εργαστήριων / τεχνολόγων ιατρικών εργαστήριων, ΤΕ λογοθεραπευτές, ΤΕ μαιευτικής / μαιών- μαιευτών, ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας, ΤΕ φυσικοθεραπευτών, ΤΕ επισκεπτριών/των υγείας, ΔΕ βοηθών φαρμακείου, ΔΕ γενικών καθηκόντων/ κλητήρων, ΔΕ μαγείρων, ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων/ διάσωσή – πλήρωμα ασθενοφόρου, ΥΕ γενικών καθηκόντων / βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και ΥΕ βοηθητικών εργασιών καθαριότητας / πλυντών -ντριων.

3630 στην πυροσβεστική και 700 στη δικαστική αστυνομία

Μετά τις εκλογές αναμένονται οι προσλήψεις 3.630 μονίμων από την προκήρυξη στην πυροσβεστική, εκ των οποίων οι 3.505 θέσεις εργασίας κατανέμονται στο πυροσβεστικό προσωπικό Γενικών Καθηκόντων και οι υπόλοιπες 125 στο πυροσβεστικό προσωπικό Ειδικών Καθηκόντων.

Η πλήρωση των 3.630 θέσεων δεν θα γίνει με μία ενιαία προκήρυξη αλλά με μικρότερες διαδοχικές προκηρύξεις που θα περιλαμβάνουν 500 με 700 θέσεις η κάθε μία.

Οι σχετικές προκηρύξεις δεν θα βγουν μέσω του ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μάλιστα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η πρώτη προκήρυξη να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα, ώστε οι πρώτες προσλήψεις να έχουν ολοκληρωθεί πριν την αντιπυρική περίοδο του 2023.

Η προκήρυξη της πυροσβεστικής θα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι περισσότερες θέσεις ΔΕ θα προορίζονται για τις παραγωγικές σχολές (στρατιωτικές, αστυνομικές, πυροσβεστικής, λιμενικού), οι σπουδαστές των οποίων με την αποφοίτησή τους θα ενταχθούν στην κατηγορία ΠΕ.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι προκηρύξεις για τις 3.630 θέσεις πυροσβεστών δεν θα βγουν μέσω των διαδικασιών ΑΣΕΠ αλλά μέσω του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη δικαστική αστυνομία θα προκηρυχθούν 600 θέσεις για το ένστολο προσωπικό και για το πολιτικό προσωπικό 100 θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αυτές προκηρύξεις μεταφέρονται για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

«Έρχονται» πάνω από 7.000 προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων με μισθό έως 3.080€!

 

Πάνω 7.000 θέσεις εκπαιδευτών ενηλίκων σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να χρειαστούν έως και το 2025 ενώ μέσα στην 5ετία μπορεί να ξεπεράσουν τους 8.000 εκπαιδευτές που θα εργαστούν στα προγράμματα κατάρτισης που έρχονται με την στήριξη πόρων του ταμείου ανάκαμψης αλλά και του ΕΣΠΑ.

Εδώ να σημειώσουμε πως τα προγράμματα ήδη πραγματοποιούνται και θα πραγματοποιηθούν και αφορούν την κατάρτιση ενηλίκων σε διάφορους τομείς σε όλη την Ελλάδα!

Αυτά για να υλοποιηθούν όπως γίνεται αυτή την στιγμή το πρόγραμμα κατάρτισης 120.000 ανέργων της ΔΥΠΑ ή το πρόγραμμα κατάρτισης εργαζομένων «ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» χρειάζονται χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων για τα επόμενα χρόνια!

Σκεφτείτε ότι δρομολογούνται ακόμα χιλιάδες καταρτίσεις μέσω του ΙΝΕ ΓΣΕΕ αλλά και όλων των περιφερειών προωθώντας προγράμματα που φέρνει το Υπουργείο ανάπτυξης και άλλα.

Όλοι μπορούν να εργαστούν στην Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ανεξαρτήτως πτυχίου ΑΕΙ – ΤΕΙ μπορούν όλοι να εργαστούν ως εκπαιδευτές ενηλίκων! Αφορά την πλειοψηφία των πτυχίων ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς και απόφοιτους Λυκείου !

Όλοι οι παραπάνω μπορούν να εργαστούν ως εκπαιδευτές αρκεί να [πάρουν την επάρκεια μέσω των εξετάσεων.

Μισθός ακόμα και 3080 ευρώ καθαρά το μήνα

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του 2013 που καθορίζει τις αμοιβές των εκπαιδευτών ενηλίκων ένας εκπαιδευτής που θα πραγματοποιήσει κατάρτιση σε ενήλικες άνεργους (140 ώρες δια ζώσης και σύγχρονη εξ αποστάσεως) μπορεί να λάβει έως και 3080 ευρώ καθαρά τον μήνα.

Αν έχει Μεταπτυχιακό μπορεί να λάβει 2.660 ευρώ, φτάνει να είναι εκπαιδευτής ενηλίκων και να είναι ενταγμένος στο Μητρώο του ΕΟΠΠΕΠ.

«Αγώνας Δρόμου» χιλιάδων υποψηφίων για να λάβουν επάρκεια εκπαιδευτή ενηλίκων

Για να μπορέσει ο υποψήφιος να γίνει εκπαιδευτής ενηλίκων χρειάζεται να περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις επάρκειας – πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ!

Για να μπορέσει όμως να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις θα πρέπει να ολοκληρώσει σύμφωνα με το νόμο το σεμινάριο στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

 

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …