Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έσβησε η φωτιά στον ΧΥΤΑ

Έσβησε η φωτιά στον ΧΥΤΑ

0
fotia 1
 
Τα αίτια αναζητούνται στην …εκδίκηση των τσιγγάνων. Μεγάλο πρόβλημα έχει ο ΣΔΑΝ Ξάνθης από τις συνεχείς παραβιάσεις του χώρου από τους Ρομά
 
Κατάσβεση με τη μέθοδο επιχωμάτωσης. Έκαψε ένα στρέμμα όγκου σκουπιδιών
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου σε όγκο σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Ξάνθης που βρίσκεται στη περιοχή Βανιάνου θέση Πρασινάδα, Δήμου Τοπείρου. Η πυρκαγιά που πήρε γρήγορα διαστάσεις τέθηκε υπό έλεγχο μόλις λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 το πρωί της Παρασκευής μετά από συντονισμένη επιχείρηση κατάσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης με τη συνδρομή μηχανημάτων του ΣΔΑΝ και της Π.Ε. Ξάνθης. Στο τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν αμέσως μετά την εκδήλωσή της ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης μαζί με τον συνεργάτη του, υπεύθυνο για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Χαλόφτη, ο Διευθυντής του Συνδέσμου Διαχείρισης Παναγιώτης Αϊβαλιώτης καθώς και εργαζόμενοι του Συνδέσμου.
 
Η εκδίκηση των Τσιγγάνων
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την Πυροσβεστική αλλά και από τον Διευθυντή του Συνδέσμου κ., Αϊβαλιώτης τα αίτια της πυρκαγιάς αναζητούνται στην …εκδίκηση των τσιγγάνων καθώς όπως τονίζει ο κ. Αϊβαλιώτης δημιουργούν συνεχώς προβλήματα καθώς ο Σύνδεσμος τηρώντας το νόμο τους απαγορεύει να εισέρχονται στο χώρο του ΧΥΤΑ και να ψάχνουν για φαγητό ή σίδερα και πλαστικά στα σκουπίδια καθώς αυτό ενέχει επικινδυνότητα και για τους ίδιους. Όμως αυτοί είναι αμετανόητοι και κόβουν τα σύρματα της περίφραξης και εισέρχονται στο χώρο. Έτσι έγινε και το βράδυ της Πέμπτης όταν μετά τις 9.45 έφυγε ο φύλακας. Μπήκαν μέσα και φεύγοντας για να εκδικηθούν έβαλαν φωτιά – όπως δείχνουν όλες οι ενδείξεις και όπως εκτιμά ο κ. Αϊβαλιώτης ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι αντιμετωπίζουν στο ΣΔΑΝ μεγάλο πρόβλημα από τους Ρομά της περιοχής ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια: Με την φτωχοποίηση που έχει επέλθει στην κοινωνία οι κάδοι στις πόλεις αδειάζουν γρήγορα… και οι Ρομά έρχονται στο ΧΥΤΑ για να βρουν και φαγητό αλλά και πλαστικά ή σίδερα. Εμείς δεν τους αφήνουμε να μπουν στον ΧΥΤΑ και έχουμε καθημερινά προβλήματα», τονίζει ο κ. Αϊβαλιώτης.
 
Κατάσβεση με τη μέθοδο επιχωμάτωσης
fotia 2Να σημειώσουμε ότι η πυρκαγιά έκαψε περίπου 1 στρέμμα όγκου απορριμμάτων
Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήρε μέρος η Πυροσβεστική ΒΙΠΕ Ξάνθης τρία οχήματα και έξι άτομα και προς ενίσχυση διέθεσε όχημα ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Ξάνθης (Σ.Δ.Α.Ν.Ξ.) και η Π.Ε.Ξάνθης, ένα χωματουργικό όχημα JCB, δύο υδροφόρα και δέκα άνδρες Η φωτιά οριοθετήθηκε και περιορίστηκε αρχικώς από την Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης και κατασβέσθηκε εν συνεχεία με τη μέθοδο επικαλύψεως με χώμα από μηχανήματα και οχήματα του Σ.Δ.Α.Ν.Ξ.
Αρχικά επιχωματώθηκε μια ζώνη γύρω από τα σκουπίδια ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά, ενώ το πρωί της Παρασκευής επιχωματώθηκε το ένα στρέμμα σκουπιδιών στον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Τα αίτια της οποίας ερευνούνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής ΒΙ.ΠΕ. Ξάνθης.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…