Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μπήκαν οι υπογραφές για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ

Μπήκαν οι υπογραφές για την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros
Η Donskoy Tabak JSC του Ιβάν Σαββίδη αγόρασε έναντι 5,5 εκ. ευρώ τις μετοχές της ΑΤΕ και της ΣΕΚΕ
 
Νομικοί και στελέχη των δύο εταιριών ολοκλήρωσαν χθες τη διαδικασία. Πρόσω ολοταχώς για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Μπορεί να σημειώθηκαν καθυστερήσεις όσον αφορά στη διαδικασία αγοραπωλησίας της ξανθιώτικης καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, ωστόσο από χθες ο Ιβάν Σαββίδης με τη εταιρία του Donskoy Tabak JSC είναι πλέον και επισήμως το νέο αφεντικό της εταιρίας, μέσω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας μεταβίβασης των μετοχών της ATEbank και της ΣΕΚΕ.
 
Παίρνει την τύχη της ΣΕΚΑΠ στα χέρια του
Η ΑΤΕ πούλησε το σύνολο των μετοχών της στη ΣΕΚΑΠ, που αντιστοιχούν στο 51% έναντι 3,3 εκ. ευρώ και η ΣΕΚΕ μεταβίβασε το 34,18% για 2,2 εκ. ευρώ. Συνολικά, λοιπόν, από σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης με κάτι παραπάνω από το 85% του συνόλων των μετοχών της ΣΕΚΑΠ και 6 από τα 11 μέλη στο ΔΣ της εταιρίας αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την τύχη της. Μέσω αυτής της εξέλιξης, που πλέον γίνεται απτή, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο επιτυχημένος ομογενής επιχειρηματίας διανοίγει νέες προοπτικές για τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία της επιχείρησης.
 
Δεσμεύσεις Σαββίδη στη συμφωνία με τη ΣΕΚΕ
Το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό που υπεγράφη στην Ξάνθη μεταξύ της ΣΕΚΕ και της Donskoy Tabak, προβλέπει μεταξύ άλλων, την υποχρέωση της ρωσικής εταιρείας για την εξόφληση των οφειλών της ΣΕΚΑΠ προς τη ΣΕΚΕ, τη διατήρηση της ΣΕΚΕ ως κύριου προμηθευτή καπνών της ΣΕΚΑΠ, την επέκταση των πωλήσεων της ΣΕΚΕ στην Donskoy Tabak, την ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς του αγοραστή για την εξυγίανση και περαιτέρω ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, καθώς και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΕΚΕ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
 
5,5 εκ. ευρώ για τη ΣΕΚΑΠ
Η τιμή των 5,5 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί στο σύνολο των μετοχών που μεταβιβάστηκαν κρίνεται ως ιδιαίτερα συμφέρουσα, με δεδομένο ότι, όπως είναι γνωστό, η μετοχή της ΣΕΚΑΠ είχε εντελώς απαξιωθεί. Οι δρόμοι πλέον είναι ανοιχτοί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ζήτημα που είχε αναβληθεί στην προηγούμενη γενική συνέλευση της εταιρίας.
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αιτήσεις από την Τετάρτη για το επίδομα μητρότητας

Αφορά τις μη μισθωτές μητέρες Μια σημαντική στήριξη προσφέρει στις μη μισθωτές μητέρες το …