-3 ψαρονέφρια των 300-400 γρ. περίπου, σε κομμάτια 2,5 εκ.
-3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
-1 δαφνόφυλλο
-1 κουτ. γλυκού ξύσμα μανταρινιού χυμός από 5 μανταρίνια
-2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο, τριμμένο
-100 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι και ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και φαρδιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε πιατέλα και ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν και να γλυκάνουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για μισό λεπτό, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος με τα υγρά που θα έχουν βγάλει στην πιατέλα και ρίχνουμε τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα, το φασκόμηλο και αλατοπίπερο.
Μόλις ο χυμός αρχίσει να κοχλάζει, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ώσπου η σάλτσα να μειωθεί και να δέσει ελαφρώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με μανταρίνι και φασκόμηλο ζεστό μαζί με λευκό πιλάφι.