Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Θετική η επίδραση της άσκησης στις χρόνιες παθήσεις, διαπίστωσε η ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αλεξ/πολη, σε συνέργεια 4 συλλόγων

Θετική η επίδραση της άσκησης στις χρόνιες παθήσεις, διαπίστωσε η ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αλεξ/πολη, σε συνέργεια 4 συλλόγων

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Χρόνιες Παθήσεις και Άσκηση – Από την Θεωρία στην Πράξη”, με πρωτοβουλία του αθλητικού συλλόγου «ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ» & συνδιοργανωτές τους Συλλόγους: – Καρκινοπαθών «ΣυνεχίΖΩ»– Διαβητικών Ν. Έβρου (ΣΥΔΝΕ). – Προσωπικού και φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ, «ΓΑΛΗΝΟΣ».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Απόστολος Σπάσης, PhD Κλινικός Εργοφυσιολόγος, από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) ΔΠΘ και συντονιστής ο Δημήτριος Στάκος, Καθηγητής Καρδιολογίας, από το Τμήμα Ιατρικής, ΔΠΘ.

H Ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα της ΠΕ Έβρου.

Ήταν μια μοναδική παρουσίαση και η πρώτη στο είδος της από έναν ειδικό επιστήμονα για τα οφέλη της δομημένης άσκησης τόσο για πρόληψη όσο και για αποκατάσταση και θεραπεία ασθενών (διαβήτης ,καρκίνος και καρδιοπάθειες ) προβάλλοντας τα αποτελέσματα του εργαστηρίου εργοφυσιολογίας του (ΤΕΦΑΑ ) ΔΠΘ.

Ο κλινικός εργοφυσιολόγος Απόστολος Σπάσης, τόνισε ότι ο έλεγχος των παραγόντων κινδύνου, και ιδιαίτερα η εξάλειψη της υποκινητικότητας (physical inactivity), αποτελεί το σημαντικότερο ανεξάρτητο παράγοντα για την πρόληψη και αποκατάσταση όλων των χρόνιων καρδιο-μεταβολικών (Καρκίνος, Διαβήτης, Καρδιαγγειακά νοσήματα) παθήσεων. Εστίασε στην παθοφυσιολογία των καρδιο-μεταβολικών νοσημάτων και στην ύπαρξη συστημικής χαμηλής έντασης φλεγμονή στο σώμα χαρακτηρίζοντας την άσκηση ως το «καλύτερο φυσικό φάρμακο» με έντονη αντιφλεγμονώδη δράση.

Κάθε 1€ που επενδύεται στην άσκηση και τη φυσική αγωγή έχει υψηλή απόδοση και ισοδυναμεί με επένδυση 3€ στην υγεία!

Η άσκηση είναι φάρμακο: «Exercise is better than Medicine»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επτά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Ταεκβοντό της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σε διασυλλογικό πρωτάθλημα έγχρωμων ζωνών Βορείου Ελλάδος Ολοκληρώθηκε το 2ο προκριματικό …