Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντίστροφη μέτρηση για το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού»

Αντίστροφη μέτρηση για το εορταστικό «καλάθι του νοικοκυριού»

0

To «καλάθι του νοικοκυριού» μπαίνει από αύριο Τετάρτη στην έκτη εβδομάδα εφαρμογής του, ενώ εντός των ημερών αναμένονται και οι ανακοινώσεις από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης, για το λεγόμενο «εορταστικό».

Πρόκειται για το «καλάθι του νοικοκυριού» που θα διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες και τις συνήθειες των καταναλωτών τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Αναμένεται να ισχύσει από τις 14 Δεκεμβρίου, για 2-3 εβδομάδες, δηλαδή την περίοδο που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους για το χριστουγεννιάτικο και το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και θα ενταχθούν σε αυτό προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά θα υπάρξει προσωρινή αύξηση κατηγοριών στο καλάθι, ώστε να προστεθούν σε αυτό κρέατα, τσουρέκια και χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως και η βασιλόπιτα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα σε ό,τι αφορά την κατηγορία του κρέατος, στο «καλάθι του νοικοκυριού» έχουν ενταχθεί μόνο το κοτόπουλο και το χοιρινό, ενώ στο «εορταστικό καλάθι» αναμένεται να μπουν και άλλα είδη, ενδεχομένως και η γαλοπούλα αλλά και μοσχάρι αρνί και κατσίκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…