Σχόλια 27/04/2013

0
Πάγκαλος: Αν μιλήσω θα…αποτεφρώσω τον Άκη
Θωμάς Βουγιουκλής
 
 
Περί Εθνικής Τράπεζας
 Πανστρατιά έχει ξεκινήσει για την επίτευξη του στόχου του 10% στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας.
Εργαζόμενοι της τράπεζας, συνταξιούχοι, απλοί μέτοχοι και πολίτες που διαθέτουν κάποιο κεφάλαιο, σπεύδουν να στηρίξουν την προσπάθεια η μεγάλη τράπεζα να μείνει ελληνική, να μην οδηγηθεί στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σύγκλισης και να μην αφελληνισθεί, χάνοντας τον εθνικό της ρόλο στην ελληνική οικονομία. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνον εάν το management της ΕΤΕ μείνει σε ελληνικά χέρια.
Είναι καθήκον ως εκ τούτου και υποχρέωση να στηριχθεί με κάθε τρόπο και να πετύχει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε.
«Ε»
 
Το σκίσιμο των βιβλιαρίων
 Μια ανόητη αντίληψη και ενέργεια συνεχίζει να υπάρχει και να εφαρμόζεται από ορισμένους υπαλλήλους τραπεζών (ταμίες).
Ανοήτως και βλακωδώς, οι υπάλληλοι αυτοί σκίζουν τα βιβλιάρια κίνησης λογαριασμών των πελατών τους! Αποτελεί δε αυτή η κίνησή τους μια ηλίθια ενέργεια η οποία δεν εξυπηρετεί σε τίποτε την Τράπεζα και εκνευρίζει τους πελάτες, που για δικούς τους λόγους επιθυμούν να κρατούν στο αρχείο τους τα βιβλιάρια.
Οι προϊστάμενοι ας εξηγήσουν στους υπαλλήλους αυτούς ότι πράττουν ανοήτως…
«Ε»
 
Πάνε κανονικά στη δουλειά τους
 Φόβος φυλάει τα έρημα λέει ο λαός μας κι αυτό συμβαίνει με τους διάφορους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι, από το φόβο του ελέγχου των Επιθεωρητών Δημοσίας Διοίκησης, πηγαίνουν κανονικά στις υπηρεσίες τους.
Διότι, ως γνωστόν, ελάχιστοι πήγαιναν κανονικά στην ώρα τους κι ακόμη, υπήρχαν και υπάλληλοι που δεν πήγαιναν καθόλου!
Για να μην τους εντοπίσουν και τιμωρήσουν, τώρα πάνε πρωί-πρωί και φεύγουν συνήθως κανονικά…
«Ε»
 
Τρεις δικηγόροι
 Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις δικηγόρους θα έχει σε λίγο ο δήμος Ξάνθης. Στους δύο υπάρχοντες θα προστεθεί και τρίτος για να καλυφθεί ο φόρτος εργασίας.
Απορία: Στους μεγάλους δήμους, αλήθεια, πόσους δικηγόρους έχουν; Δέκα, είκοσι; Είναι δυνατόν;
Μήπως κάπου δεν δουλεύουν τα πράγματα σωστά στο δήμο Ξάνθης και ως εκ τούτου υπερβάλλουν;
«Ε»
 
Χύμα καπνός για τσιγάρα
 Συχνό το φαινόμενο, πολλοί καπνιστές να καπνίζουν τσιγάρα που φτιάχνουν μόνοι τους με καπνό από παραγωγούς του νομού μας.
Έτσι, ο χύμα καπνός έχει μεγάλη ζήτηση, γεγονός που ικανοποιεί τους παραγωγούς που τον πουλούν κιλό-κιλό σε πολύ καλύτερη τιμή απ’ ότι στους εμπόρους.
Κι έτσι κερδισμένοι βγαίνουν και οι καπνιστές που τους βγαίνει φθηνότερο το κάπνισμα αλλά και οι καπνοπαραγωγοί.
Κι επειδή ο νομός μας έχει καλής ποιότητας καπνό, τον περίφημο μπασμά, γίνεται ανάρπαστος με παραγγελίες και από άλλες πόλεις.
«Ε»
 
Μετακινήσεις
 Οι μετακινήσεις πολιτικών από τη μια παράταξη στην άλλη είναι συχνό φαινόμενο στη χώρα μας και υπήρξαν κατά το παρελθόν – και το πολύ πρόσφατο μάλιστα – αρκετές κραυγαλέες περιπτώσεις.
Εάν όμως οι μετακινήσεις γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, ακόμη πιο εύκολη είναι στις δημοτικές εκλογές που είναι πολύ πιο χαλαρή η ψήφος και οι δεσμεύσεις επίσης πιο αδύναμες.
Έτσι, καθόλου δεν θα πρέπει να εκπλήξει κάποιους εάν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές διαπιστώσει μετακινήσεις υποψηφίων, ακόμη και αρκετά γνωστών και προβεβλημένων.
Εξάλλου στις δημοτικές εκλογές παύει σταδιακά η ψήφος να είναι κομματική και γίνεται προσωπική, με την έννοια της επιλογής προσώπων τόσο του δημάρχου όσο και των δημοτικών συμβούλων.
«Ε»
 
“Τέλος εποχής” για το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ;
 Λίγοι το είδαν, ακόμη λιγότεροι το έπιασαν στα χέρια τους. Το 500ευρω είναι ένα νόμισμα φάντασμα για τους απλούς πολίτες. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να το καταργήσει.
Μάλιστα το σκεπτικό που οδηγεί στην απόφαση αυτή είναι ότι τα περισσότερα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες, για όσους επιχειρούν να αποφύγουν το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών. Δεν έχει ευρεία χρήση και δεν είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του συστήματος πληρωμών.
Μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση θα είναι η κατάργησή του. Άλλωστε σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπήρχε ποτέ νόμισμα τόσο μεγάλης αξίας, παρά μόνο το χαρτονόμισμα των 1.000 γερμανικών μάρκων.
Σωστότερο ακόμη θα ήταν να γίνει χαρτονόμισμα το κέρμα των δύο ευρώ. Ευτελίζεται η αξία των δύο ευρώ με τη μορφή που έχει σήμερα. Θεωρείται από τους περισσότερους ψιλό, ενώ δεν είναι.
Όσο για το 500ευρω, δεν θα μας λείψει καθόλου…
 
Μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ
 Σημεία και τέρατα αποκαλύπτει η έκθεση των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Το πόρισμα κάνει λόγο για 100 και πλέον εκατομμύρια μαύρη τρύπα στο ταμείο του κόμματος, κατά το χρονικό διάστημα 2004-2009. Τα χρήματα αυτά υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007 και για άγνωστους λόγους έκαναν φτερά.
500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Γ.Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζονται στο όνομα του Ν.Αθανασάκη, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Γ.Παπανδρέου, ενώ δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα “Καλογεροπούλου”, η οποία έχει διατελέσει συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού.
Επιπλέον, για την ίδια τριετία, στα 53,3 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες γνωστού ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο συνεργάζονταν το ΠΑΣΟΚ για μετακινήσεις στελεχών, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο!
Αυτά κι άλλα τερατώδη αποκάλυψαν με το πόρισμά του οι ορκωτοί λογιστές και είναι άγνωστο αν, και με ποιο τρόπο, ο σημερινός πρόεδρος θα αποδώσει τις ευθύνες στον προκάτοχό του.
Μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ και χάος στη χώρα, άφησε στο πέρασμά του ο Γιώργος Παπανδρέου…
 
Στα πρωθυπουργικά γραφεία έφτασε η ιστορία με το δρόμο
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας και υπουργός εξωτερικών Μαρίν Ράικοφ με τον έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου της γείτονος. Αιτία στάθηκαν οι ένθεν κακείθεν κινητοποιήσεις στο μεθοριακό σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ο Μαρίν Ράικοφ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον περιορισμό στην μετακίνηση των οχημάτων από το σημείο, τονίζοντας ότι για τρία χρόνια που λειτούργησε ο δρόμος δεν υπήρξαν τέτοια προβλήματα. «Ελπίζω ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των οχημάτων και να αυξηθεί το ανώτατο επιτρεπτό όριο βάρους, ειδικά ενόψει των εορτών του Πάσχα που αναμένονται τουρίστες», σημείωσε ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βουλγάρικο «Μαξίμου» ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε να εξετάσει το πρόβλημα και να βρει λύση το συντομότερο δυνατό.
Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο ενδιαφέρον, αφού οι Βούλγαροι πιέζουν για άμεση λύση, ενώ στην Ελλάδα η νομοθεσία για το δρόμο πολύ λίγα επιτρέπει. Αν παρακαμφθεί όλα λύνονται, αλλά αυτό συνιστά παρανομία, αλλά θα πεις έτσι δε λειτούργησε τόσο καιρό ο δρόμος; Μπλεξίματα…
Ε.Δ.
 
Η αυστηρή κα Πατσίδου…
 Δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω η δημοτική σύμβουλος της Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή» κα Μπέττυ Πατσίδου. Αντέδρασε ακόμη και μάλιστα με έντονο ύφος όταν ο δήμαρχος απαντώντας στην ερώτησή της αν έχει έλθει στο Δήμο το πόρισμα Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για την ΕΑΠΑΞ της είπε ότι δεν έχει έλθει τίποτε στο δήμο και επειδή εκείνη συνέχισε να επιμένει χρησιμοποίησε μια πιο οικεία φράση αποκαλώντας της « κορίτσι μου». Η κα Πατσίδου το θεώρησε αντιθεσμικό και απαξιωτικό και του είπε ότι δεν δέχεται τέτοιους χαρακτηρισμούς. Ειρήσθω εν παρόδω είναι γνωστό ότι ο κ. Μιχάλης Στυλιανίδης είναι νουνός της!
Είναι φανερό ότι η κα Πατσίδου τον τελευταίο καιρό έχει υιοθετήσει ένα αυστηρό στυλ αφού πολλές φορές δεν συμβαδίζει ούτε με την παράταξή της γεγονός που προκαλεί διάφορα σχόλια και προβληματισμούς.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Πάλι αλλού σκοπεύουμε Διανύουμε μια προεκλογική περίοδο για τις ευρωεκλογές. Κι αντί να συ…