Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Ο εκνευρισμός του κ.Προέδρου

Ο εκνευρισμός του κ.Προέδρου

0
Άμα είσαι Πρόεδρος και επειδή γνωρίζεις πολλά κινδυνεύεις από φοβερό εκνευρισμό. Δεν το’ χεις δηλαδή σε τίποτα να τρέχεις στους νευρολόγους και άκρη να μην βρίσκεις. Αυτό ακριβώς έπαθε και ο καλός πρόεδρος των ΗΠΑ κύριος Ομπάμα ο Κάλλιστος. Άσε πού είναι και από τη φύση του  ευαίσθητος και τελικά βλέποντας το άδικο θα καταλήξει πιθανόν σε κάνα ψυχιατρείο.
Έβλεπε που λέτε ο άνθρωπος εκείνον τον απαίσιο τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ να κάνη τα αίσχη των αισχών αλλά έδινε τόπο στην οργή. Ο Σύριος όμως πρόεδρος πού κληρονόμησε με διαθήκη την προεδρία της Συρίας από τον μπαμπά του τον Χαβέζ Άσαντ και δημοσιεύτηκε στο πρωτοδικείο της Δαμασκού υπερέβη κάθε όριο. Του είχε πει ο Αμερικάνος να σκοτώνει από καμιά πενηνταριά χιλιάδες απείθαρχους κάθε φορά αλλά να χρησιμοποιεί τα σωστά μέσα και να μην κάνει υπερβολές. Είχε το ελεύθερο από την πολιτισμένη Δύση να χρησιμοποιεί ότι ήταν νόμιμο και ωφέλιμο. Επιτρεπόταν η χρήση πυροβόλων όπλων, να τιμήσουμε και τον ευεργέτη της ανθρωπότητας, τον μακαρίτη τον Άλφρεντ Νόμπελ. Του επετράπη(αν δεν του επεβλήθη) να χρησιμοποιεί τεθωρακισμένα Γαλλικής προέλευσης αρίστης ποιότητος, ρουκέτες, μπαζούκας, φλογοβόλα, πυραύλους αέρος-αέρος και θαλάσσης-αέρος. Και τι δεν του είχαν επιτρέψει του ανθρώπου, όλα τα καλά του Αβραάμ και του Ισαάκ.
Είχε ελεύθερα προς πάσαν εποικοδομητικήν χρήσιν τα πολυβόλα, τα πιστόλια και τις απαγχονίσεις, όλα ελεύθερα, αρκεί να ήταν η χρήση προς τη σωστή κατεύθυνση, να σκότωναν μόνον τους κακούς. Όχι αμέσως, μετά από καμιά φάλαγγα, τίποτα βγαλσίματα νυχιών με τανάλια, αλλά πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση και υπό την υψηλή εποπτεία όλων των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων όπως ή CIA η KGB και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Ότι ήθελε το είχε ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ(Μπασάρ είναι το βαφτιστικό του, χαριτωμένο ονοματάκι),δεν ήθελαν με τίποτα να τον στενοχωρήσουν, αααα, η στεναχώρια ανεβάζει το ζάχαρο, τα τριγλυκερίδια και δεν ξέρεις στη πορεία τι άλλο μπορεί να δείξουν οι εξετάσεις, καθ ότι ο Μπασάρ ήταν ευαίσθητος χαρακτήρας. Έναν ζωντανό αρτιμελή αντίπαλό του να έβλεπε πάθαινε κατάθλιψη. Τέτοιος χαρακτήρ, λαμπρός!
Απάνω πού όλα πήγαιναν κατ ευχήν και ο κ. Σόρος έβλεπε να ανεβαίνουν οι μετοχές του στην Wall Street συνέβη το αναπάντεχο. Πιάσαν τον Μπασαράκο να χρησιμοποιεί χημικά όπλα. Βρέ Μπασαράκο έτσι είπαμε; ντροπή, άντε τώρα να δούμε τι θα πεις στο λαό σου, με τι μούτρα θα τον αντιμετωπίσεις, όταν τον δεις κι αν τον δεις. Και να’ ταν μόνον αυτό; Κόρακας να το πάρει, εδώ πρέπει τώρα να κοιτάξεις στα μάτια την Μέρκελ και τον Πούτιν και να τους πεις την αλήθεια. Όχι μισόλογα και παραμύθια, ωμή την αλήθεια, εδώ και τώρα πού θα έλεγε και ο δημοκράτης το πάλαι ποτέ Andreas Papandreou. Άντε να σε δούμε τώρα κύριε Άσαντ τι δικαιολογία θα βρει να πεις στον Ομπάμα και τον Μεντβέντεφ. Είμαι σίγουρος πώς θα σε μαλώσουν. Σου είχαν επιτρέψει τις νάρκες για απλούς ακρωτηριασμούς κάτω άκρων για νέους έως 25 ετών. Σου είχαν αφήσει το ελεύθερο για χρήση όλμων και μπαζούκας, αλλά εσύ ήθελες και τα χημικά για να κάνεις κακό και στο δέρμα. Σου το είχαμε πει, όχι το δέρμα, κάνε κάνα κιμαδάκι με συκώτια, στομαχάκια και νεφρά. Εσύ εκεί, να κάνεις του κεφαλιού σου, να κάψεις και τα δέρματα. Άρπα την τώρα. Εκνευρίστηκε ο Ομπάμας και σκέπτεται στρατιωτική επέμβαση, για να δούμε πώς θα τα βγάλεις πέρα.
Ξέρεις τώρα, αυτοί οι πρόεδροι της Αμερικής έχουν και κάποια όρια, κάποια αξιοπρέπεια, θέλουν οι νεκροί των μαχών να είναι όμορφοι μέσα στα κρατικά φέρετρα κι όχι τίποτα καψαλισμένες μούμιες πού να προκαλούν αποτροπιασμό. Ααα, έχουν και μια εσωτερική ευαισθησία, μια πνευματική καλλιέργεια και μια ψυχική μόρφωση. Μετά τη χρήση των χημικών από τον Άσαντ ο Ομπάμας σκέφτεται να τους κάνει πόλεμο. Με την πυρίτιδα δεν ετίθετο  θέμα πολεμικής εμπλοκής των ΗΠΑ, αλλά με τα χημικά δεν μπορεί κανένας  να τους συγκρατήσει, έχουν εκνευρισθεί πολύ. Είπαμε να σκοτώνετε αλλά με τον τρόπο πού θα σας υποδείξουμε εμείς, όχι όπως του κατέβει του καθενός γιατί τότε θα επικρατήσει η αναρχία και η ανομοιομορφία των πτωμάτων. Οι εκτελέσεις θα γίνονται με βάση επιστημονικά δεδομένα Αμερικανικών πανεπιστημίων και όχι κατά την έμπνευση του καθενός κληρονόμου της εξουσίας. Υπάρχουν ήδη από ετών στο πεντάγωνο ειδικοί εκτελέσεων όπως και εξαφανισμών αναρχικών και αντιφρονούντων. Αν ξεφύγεις έστω και λίγο από το manual χειρισμού ρουκέτας και τελετής ταφής είμαστε υποχρεωμένοι από τον διεθνή νόμο και την συνείδησή μας να χρησιμοποιήσουμε εκείνα τα οπλικά συστήματα πού θα επαναφέρουν στην τάξη τους αναρχικούς και τις καταθέσεις του κ. Γουώρεν Μπάφετ στα προηγούμενα αξιοπρεπή επίπεδα. Τι τους περάσατε ρε τους Αμερικανούς, σαν τα μούτρα σας;
Αυτό έχει υποχρέωση να κάνει και ο αγαπημένος μας Μπαράκ Ομπάμα συνεπικουρούμενος από την σύζυγό του Μισέλ. Αυτά για να τελειώνουμε κάποτε με αυτούς που αγνόησαν την παλιά ρομαντική εποχή του  αγαπημένου οπλοπολυβόλου Braunic και το’ ριξαν στα απαίσια χημικά όπλα. Ε, είναι να τρελαίνεσαι με αυτόν τον εκμοδερνισμό. Ο Θεός το βλέπει το άδικο και θα τιμωρήσει τον Άσαντ. Όχι, θα τον αφήσει!
* Ο Φοίβος Ιωσήφ γράφει από τη Λαμία
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
  • Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

    Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…
  • Περί Μονταζιέρας

    Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …
  • Η φωνή σας

    Γράφει η Χρύσα Μπαΐρα Η φωνή σας… σαν γιασεμιού ευωδιά, μες στα πηχτά σκοτάδια γύρω&…
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ένας «Ευρωπαϊκός» χώρος άθλησης….στην Ξάνθη μας

Ανοίγεις την καγκελόπορτα και μπαίνεις στην αυλή. Ψάχνεις να βρεις, να δεις. Σου είπαν για…