Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα των επισκέψεων πρυτάνεων και καθηγητών από 30 πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών στα ελληνικά ΑΕΙ
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα των επισκέψεων 70 πρυτάνεων, κοσμητόρων και καθηγητών από 30 πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών στα πανεπιστήμια της χώρας μας.
Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε το esos.gr, θα βρεθούν εκπρόσωποι από τα πανεπιστήμια: California Polytechnic State University, Columbia University, George Mason University, Indiana University, Johns Hopkins University, Joliet Junior College, Lehigh University, Michigan State University, Ohio Northern University, Princeton University, Roger Williams University, Rutgers University, Stockton University, Tufts University, University of Cincinnati, University of Delaware, University of Illinois at Urbana-Champaign, University of Kentucky, Widener University, William & Mary, Yale University, York College of Pennsylvania.
Σε σχετικές ερωταπαντήσεις που δημοσίευσε το υπουργείο Παιδείας για τις συμπράξεις Ελληνικών και Αμερικανικών Πανεπιστημίων, επισημαίνεται ότι η ενέργεια αυτή διεθνοποίησης των ΑΕΙ θα έχει οφέλη για φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές, αλλά και τα ίδια τα ιδρύματα και τονίζει ότι η στιγμή είναι κατάλληλη για τις επισκέψεις, για τους παρακάτω λόγους:
-Επειδή η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει τη διεθνοποίηση της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην κορυφή της μεταρρυθμιστικής της ατζέντας.
-Επειδή το Υπουργείο Παιδείας έχει αναλάβει τολμηρές νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διευκόλυνση της δημιουργίας προγραμμάτων ξένων γλωσσών, διεθνών συνεργασιών, κοινών και διπλών πτυχίων, θερινών και χειμερινών προγραμμάτων, κοινών ερευνητικών κέντρων, μεταξύ άλλων.
-Επειδή οι συνεργασίες αυτές συνδυάζονται με εκτεταμένη χρηματοδότηση που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Παιδείας στα ΑΕΙ της χώρας.
-Επειδή βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό υψηλό στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, με ισχυρή πολιτική βούληση και από τις δύο πλευρές να προωθήσουμε ισχυρότερες και βαθύτερες συνεργασίες μεταξύ των πανεπιστημίων μας.
-Επειδή, τα τελευταία τρία χρόνια, η νέα αυτή κατεύθυνση έχει αγκαλιαστεί ενθουσιωδώς από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και των ΗΠΑ.