Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Εκδήλωση για την πολυγλωσσία και τη γλωσσομάθεια στο 1ο Λύκειο

Εκδήλωση για την πολυγλωσσία και τη γλωσσομάθεια στο 1ο Λύκειο

0
glossomatheia-empros
75 μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση που διοργάνωσε το Europe Direct Ξάνθης
 
Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στο 1ο Λύκειο Ξάνθης, με προσκεκλημένο τον υπεύθυνο του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Στράτο Μεϊντανόπουλο. Ο κ. Μεϊντανόπουλος μίλησε συνολικά σε 3 τμήματα, δύο της Α΄ Λυκείου και ένα της Β΄ Λυκείου. 75 μαθητές και 3 καθηγητές παρακολούθησαν την εκδήλωση με θέμα «Γλωσσικές δεξιότητες και Επαγγελματική Ανάπτυξη – Τα επαγγέλματα του Μεταφραστή και του Διερμηνέα». Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα πολυγλωσσίας, γλωσσομάθειας αλλά και σπουδών και εξειδίκευσης στον τομέα της μετάφρασης και διερμηνείας. Επίσης ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησής τους. Αναφερόμενος στα προσόντα που απαιτούνται για τα γλωσσικά επαγγέλματα, υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο είναι η άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας. Τέλος, ο κ. Μεϊντανόπουλος αναφέρθηκε και στο μαθητικό μεταφραστικό διαγωνισμό Juvenes Translatores στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν κάθε Νοέμβριο μαθητές της Γ’ Λυκείου από σχολεία χωρών της ΕΕ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διανεμήθηκαν έντυπα των εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο επικεφαλής του Κέντρου κ. Μπαρδακίδης Δημήτριος παρουσίασε στα παιδιά και τους καθηγητές το ρόλο του Κέντρου Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης και τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει προς τους πολίτες. Η ομιλία επικεντρώθηκε στην δυνατότητα έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης των πολιτών για τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες και πιο συγκεκριμένα για τις δυνατότητές συμμετοχής τους σε προγράμματα κινητικότητας μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, τις δυνατότητες και ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης, τις προϋποθέσεις και τα κίνητρα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας κ.α..
Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν στη συγκεκριμένη εκδήλωση υπήρξε εξαιρετική, καθώς παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν με ερωτήσεις και παρατηρήσεις. Μέσω της εκδήλωσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πλούτο και τη σημασία της πολυγλωσσίας και της γλωσσομάθειας στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…