Σχόλια 16-04-2013

0
Και ξανά προς την Ξάνθη τραβά, τραβά, τραβά (ο Τέρενς)
 
 
Υδροπλάνα


 Σε λίγο καιρό θα δούμε και στη χώρα μας ένα νέο είδος μεταφοράς, τα υδροπλάνα. Άγνωστο στους πολλούς το νέο είδος, θα ξαφνιάσει ευχάριστα όταν το δουν να λειτουργεί.
Θα ενώνει νησιωτικές και άλλες περιοχές μεταξύ τους και θα δίνει λύσεις για γρήγορες μετακινήσεις εντός συγκεκριμένων σταθμών στην αρχή.
Πρόκειται, απλοϊκά να το πούμε, σαν θαλάσσια ταξί.
-Με το καλό να τα δούμε να πετούν από το φετινό καλοκαίρι διότι θα είναι ένα ακόμη συν στον τουρισμό μας.
«Ε»
 
Πρόγραμμα για νέους ανέργους


 Επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασίας κατά 100% για ανέργους νέους χρηματοδοτεί το υπουργείο Εργασίας.
Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά εταιρείες με ανέργους έως 29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
Το πρόγραμμα αφορά νέους ηλικίας από 18 έως 29 χρόνων, των εκπαιδευτικών βαθμίδων από υποχρεωτικής εκπαίδευσης, Μέσης, ΑΕΙ και ΤΕΙ και οι καταρτιζόμενοι λαμβάνουν από 2.500 έως 2.700 για το διάστημα των 5 μηνών της εργασιακής απασχόλησής τους.
Περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΚ Πρωταγόρας, Χατζησταύρου 11- τηλέφωνο 25410 84831.
« Ε»
 
Χρυσοφόρα…λόγια


 Ο χρυσός πάντα προσέλκυσε τους ανθρώπους. Από αρχαιοτάτων χρόνων, κι αυτό είναι γνωστό σε όλους. Εξάλλου, γι’ αυτό και λέγεται πολύτιμο μέταλλο, γιατί δεν βρίσκεται εύκολα αλλά και γιατί είναι λίγος. Γι’ αυτό και τα κοσμήματα χρυσού έχουν αξία πέρα από την καλλιτεχνική.
Μάλιστα, κάποιοι έχουν αδυναμία στις χρυσές λίρες, άλλοι στα κοσμήματα και άλλοι στο να τα βλέπουν και να χαίρονται.
Τελευταία όμως υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει το εμπόριο των παραπάνω ειδών. Ένα εμπόριο επικερδές, αφού μερίδα πολιτών ξεπουλάει τα κοσμήματα για να καλύψει τις ανάγκες της.
Κι έτσι κινείται ο χρυσός, που γίνεται πλάκες, κι έτσι το ΣΔΟΕ εντόπισε την παρανομία του ανέργου Κροίσου από τον Εχίνο και τον συνέλαβε.
Για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν ότι « ο χρυσός μας φέρνει κοντά».
« Ε»
 
Ευχή


 Ευχόμαστε, κι ελπίζουμε, τα επόμενα 20 έως 30 χρόνια να δούμε το αρχαίο θέατρο Αβδήρων! Αλλά κι αν δεν δούμε το αυθεντικό (κομμάτι πολύ δύσκολο αυτό αλλά τέλος πάντων…) ας δούμε ένα σύγχρονο μεν αλλά με υλικό από τη γνωστή πέτρα της περιοχής Μάνδρας, που χρησιμοποιήθηκε και τότε και από την οποία κτίσθηκαν τα αρχαία Άβδηρα.
-Τι λέτε, να αισιοδοξούμε ελπίζοντας;
Πάντως μια μεγάλη πόλη όπως τα αρχαία Άβδηρα σίγουρα είχε θέατρο, αυτό είναι δεδομένο. Το ζητούμενο είναι πότε το κατέστρεψαν και ποιοι. Γιατί το ισοπέδωσαν κυριολεκτικά!
«Ε»
 
Κάτοικοι Θεσσαλονίκης


 Κάτοικοι Θεσσαλονίκης είναι οι περισσότεροι από αυτούς που αντιδρούν στη Χαλκιδική για να μη συνεχιστεί η επένδυση χρυσού.
Βρήκαν και κάποιους αφελείς από τα γύρω χωριά και κάνουν φασαρία και δημιουργούν κλίμα αντίδρασης.
Κι όλα αυτά γιατί υπερασπίζονται τα αυθαίρετα εξοχικά τους, τα οικοπεδάκια τους που καταπάτησαν και που δεν θέλουν να χάσουν γιατί έτσι νομίζουν.
«Ε»
 
Μια απάντηση


 Ακόμα περιμένω απάντηση για τα 35.000.000€ της ΣΕΒΑΘ και για τα πεπραγμένα του Υπουργού Ανάπτυξης. Ίσως γιατί είμαι μια μονάδα κι όχι μια ομάδα.
VEN. KAR.
 
Στην ελληνική δικαιοσύνη το σκάνδαλο Siemens


 Η ελληνική δικαιοσύνη αναβιώνει το σκάνδαλο Siemens, καλώντας σε απολογία 13 Γερμανούς, πρώην στελέχη της μητρικής Siemens, τους οποίους κατηγορεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία σχετικά με τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού αλλά και τις επεκτάσεις της, οι οποίες φέρονται να προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο ελληνικό Δημόσιο.
Εκτός από τους 13 Γερμανούς, από ελληνικής πλευράς κλήσεις από τους ανακριτές θα λάβουν οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας και Πρόδρομος Μαυρίδης. Αν δεν εμφανισθούν το επόμενο δίμηνο, τότε οι εφέτες ανακριτές αναμένεται να προχωρήσουν στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τους.
Η ελληνική δικαιοσύνη προσπαθεί έστω κι αργά να κάνει τη δουλειά της, σε αντίθεση με την πολιτική ηγεσία που προσπαθεί να κουκουλώσει το σκάνδαλο…
 
Η μία άποψη


 Προς τον διευθυντή της εφημερίδας Εμπρός
Σχετικά με τη δημοσίευση της 3ης Απριλίου 2013, έχω να κάνω μερικές επισημάνσεις και να διορθώσω την αδικία που γίνεται προς τους αντιεξουσιαστές, που μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους Χρυσαυγίτες και τους ακροδεξιούς και χαρακτηρίζονται ως «άκρα». Αυτό φαίνεται από την ίδια την εφημερίδα σας στη σελίδα 2, όπου μιλάτε πολύ σωστά για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στο φασισμό εδώ και τώρα, για τους ξυλοδαρμούς, τη δολοφονία Ιρακινού κλπ.
Και από την άλλη θεωρούνται άκρα οι αντιεξουσιαστές που συγκρούονται ακριβώς για αυτά τα εγκλήματα. Και νομίζω ότι είναι η φωνή διαμαρτυρίας για τα κρούσματα βίας ενάντια των γυναικών. Μήπως νομίζετε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια πάνω στο θέμα «άκρα». Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση της εφημερίδας, η δημοσίευση ανώνυμη γιατί φοβάμαι τα άκρα.
Δ.Σ.
 
…και η άλλη άποψη



 Πριν λίγες ημέρες, μια ομάδα ακροαριστερών φοιτητών, επιτέθηκε με ξύλινα ρόπαλα, πτυσσόμενα γκλομπς, λοστούς και φτυάρια και έσπασε τα κεφάλια δύο…ΔΑΠιτών, στέλνοντάς τους σοβαρά τραυματισμένους στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Και η φασιστική αστυνομία του Δένδια, άκουσον-άκουσον, συνέλαβε τους ροπαλοφόρους, αντί να τους επαινέσει που κίνησαν την αγορά, αγοράζοντας τόσο εξοπλισμό και έδωσαν παράλληλα την ευκαιρία στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, να κάνει μια μικρή ανακαίνιση, αφού εκτός από τα κεφάλια των φοιτητών, έσπασαν και εξοπλισμό του πανεπιστημίου !
Μα τι φασίστες είναι αυτοί οι μπάτσοι του Δένδια! Ακούς εκεί τα γουρούνια να συλλάβουν τα παιδιά, που φροντίζουν να έχουν δουλειά οι τεμπελχανάδες οι γιατροί. Γιατί, τι θα έκαναν απόψε το βράδυ οι χειρούργοι του Κρατικού της Νίκαιας αν δεν τους έστελναν πελάτες με ανοιγμένα κεφάλια; Θα έβλεπαν Σουλεϊμάν!!! Δε φτάνει που φροντίζουν οι τύποι με τις μαύρες κουκούλες και τα τσεκούρια στα χέρια, να δουλεύει το ΕΣΥ, τους συλλαμβάνουν κι όλας οι μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι !
Και δεν φτάνει το γεγονός ότι δεν άφησαν τα παιδιά, να σπάσουν και αύριο κεφάλια, θα τους πάνε και σε κανένα δικαστήριο!!!! Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό, ε; Πορείες αλληλέγγυων, έξοδα για πανό, κλειστοί δρόμοι για μισή μέρα, απασχόληση δεκάδων αστυνομικών, έξοδα για ρίψη δακρυγόνων και δέκα λεπτά χαμένα από τη ζωή του Στρατούλη, για να γράψει την ανάλογη δήλωση υπεράσπισης της εξεγερμένης νεολαίας….
Ευτυχώς στο ΤΕΙ Πάτρας που έσπασαν, ρήμαξαν και κράτησαν όμηρο τον πρόεδρο του Ιδρύματος τα «παιδιά», οι μπάτσοι δεν τόλμησαν να τους αγγίξουν. Για να μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους σε κάποιο άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας…
 
Φήμες για εκατομμυριούχους


 Γράφαμε χθες ότι τα χρήματα από το Λαϊκό Λαχείο που κληρώθηκε και κέρδισαν αρκετοί Ξανθιώτες πως θα «πέσουν» στην αγορά της Ξάνθης.
Όμως, σ’ αυτήν την ιστορία εμφανίστηκε για άλλη μια φορά το γνωστό φαινόμενο της φήμης. Κάποιος δημιούργησε με το μυαλό του μια φήμη ότι ο τάδε (με ονοματεπώνυμο!) κέρδισε ένα μεγάλο ποσό.
Αμέσως η φήμη, σκόπιμη ή από αφέλεια, αναπαράγεται και αρχίζει και διαχέεται στην κοινωνία με γεωμετρική πρόοδο. Και ο «τυχερός» καλείται να δίνει εξηγήσεις ότι δεν είναι ελέφαντας! Οι περισσότεροι τον πιστεύουν, άλλοι όχι και μάλιστα πλάθουν και σενάρια για την άρνησή του αυτή.
Βέβαια όλη αυτή η μυστικοπάθεια των όποιων τυχερών, μικρών ή μεγάλων ποσών, ξεκινά από λόγους αυτοπροστασίας και μόνον. Γιατί μεταξύ μας ποιος μπορεί να αντέξει ν’ αντιμετωπίσει όλους όσους θα εμφανισθούν στον τυχερό ζητώντας βοήθεια ή δανεικά;
Είμαι βέβαιος πως δεν θα μάθουμε εύκολα τα ονόματα των τυχερών του Λαϊκού Λαχείου. Φήμες όμως με διάφορα ονόματα τυχερών σίγουρα θ’ ακούσουμε…
«Ε»
 
Έλεγχοι στα σχολεία


Φημολογούμενοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε σχολεία του νομού τις προηγούμενες ημέρες έχουν θορυβήσει τους εκπαιδευτικούς, που, προκειμένου να αποφύγουν «μπλεξίματα» παραμένουν στα σχολεία από το πρωί ως το μεσημέρι, ανεξάρτητα από τις ώρες που έχουν μάθημα. Μάλιστα, οι φήμες κάνουν λόγο και για εκπαιδευτικούς σχολείου που «πήραν απουσία», επειδή δεν βρέθηκαν στο σχολείο τις ώρες λειτουργίας του
Ο προϊστάμενος πάντως της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παπαδόπουλος διαψεύδει ότι διενεργούνται τέτοιοι έλεγχοι στο νομό, πόσο δε μάλλον να έχει σημειωθεί περιστατικό παράτυπης συμπεριφοράς. Μας αναφέρει ότι και ο ίδιος άκουσε τις φήμες, αλλά ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο ο ίδιος θα είχε ενημερωθεί.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…