Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ κολοκύθας

Κέικ κολοκύθας

0

-1/2 κιλό κόκκινη κολοκύθα (τη ζυγίζουμε καθαρισμένη *)

-200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη

-250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

-250 γρ. (1½ κούπα) σιμιγδάλι χοντρό

-200 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα

-200 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού

-ξύσμα από 1 πορτοκάλι

-1/2 κούπα σταφίδες της αρεσκείας μας

-1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

-3 κουτ. σούπας κονιάκ

-1/2 κουτ. σούπας κανέλα (σκόνη)

-1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο (σκόνη)

-1/4 κούπας σουσάμι

Για το νηστίσιμο κέικ με κολοκύθα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ξύνουμε την κίτρινη κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού και, αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.

Τη βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.

Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση, πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.

Ψήνουμε το κέικ κολοκύθας για 1 ώρα. Για να δούμε αν είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.

Βγάζουμε, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.

  • Κέικ μανταρίνι με σιρόπι

    -300γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη -180 γρ. βούτυρο -3 αβγά -2 μανταρίνια -2 κάψουλες βανίλι…
  • Κέικ κολοκύθας με καρύδι και κραμπλ

    Μείγμα κανέλας: 50 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 2 κτγ κανέλα   Για το κραμπλ: 55 γρ βο…
  • Κέικ εκλέρ

    Για τη ζύμη –70 γρ Νερό –70 γρ Γάλα –60 γρ Βούτυρο –100 γρ Αλεύρι –¼ κουταλάκι του γλυκού …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτόπιτα – μαργαρίτα με αρωματικά χόρτα

  Για το φύλλο: -1 ποτήρι νερό -αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει -λίγο αλάτι -1 …