Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Καταδίκη και φυλάκιση δέκα μηνών για κακοποίηση δύο σκυλιών στα Κιμμέρια

Καταδίκη και φυλάκιση δέκα μηνών για κακοποίηση δύο σκυλιών στα Κιμμέρια

0

Η υπόθεση που αναδείχθηκε μετά από παρέμβαση του συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» το 2021 εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

Για δικαίωση κάνουν λόγο οι φιλόζωοι εθελοντές, εκφράζοντας τη λύπη τους καθώς τα δύο δεσποζόμενα ζώα δεν κατάφεραν τελικά να επιβιώσουν

 

Για τη δικαίωση από την ομόφωνη καταδίκη μίας γυναίκας για κακοποίηση των δύο δεσποζόμενων σκύλων της ενημερώνει ο Πολιτιστικός περιβαλλοντικός φιλοζωικός σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης». Όπως αναφέρει ο σύλλογος σε σχετική ανάρτηση, «καταδικάστηκε την Τρίτη, 18/10/2022 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή η κατηγορούμενη για την παθητική κακοποίηση των δύο ζώων (dogo argentino)  που είχε στην κατοχή της και υπ’ ευθύνη της σε αυλή στα Κιμμέρια Ξανθης». Περιγράφοντας όσα προηγήθηκαν προσθέτει: «ο σύλλογος μας ενημερώθηκε  για την κατάσταση των ζώων και πήγαμε στο σημείο στις 18/4/2021. Αντικρύσαμε δύο ζώα άρρωστα και σκελετωμένα μέσα σε έναν άθλιο χώρο, καλέσαμε αμέσως την αστυνομία». Μάλιστα, ο αστυνομικός που προσήλθε κατέθεσε και ως μάρτυρας στη δίκη και μετέφερε τις ενέργειες που έκανε προκειμένου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού χώρου που διαβιούσαν σε δυσχερείς συνθήκες τα δύο ζώα.

Όπως αναφέρεται: «η ιδιοκτήτρια ψευδώς επικαλέστηκε έναν ανύπαρκτο γιατρό που τάχα έκανε θεραπεία στα ζώα της κι αφού ο αστυνομικός βρήκε το όνομα και το τηλέφωνο του δήθεν γιατρού, επικοινώνησε μαζί του και τελικά ο δήθεν γιατρός αφού κόμπλαρε από τις ερωτήσεις του αστυνομικού από μόνος του παραδέχτηκε ότι δεν είχε ιδέα για τα σκυλιά και ότι ήταν απλά φοιτητής κτηνιατρικής και κακώς τον έμπλεξαν με την υπόθεση».

Τα μέλη του συλλόγου μετά την ανακοίνωση της απόφασης συνεχάρησαν τα μέλη τους που παραβρέθηκαν στη δίκη όσο και τον ίδιο τον αστυνομικό για τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση.

Δυστυχώς, παρότι υπήρξε η επέμβαση και δόθηκε η απαραίτητη φροντίδα, τα δύο ζώα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Στη σχετική τους δημόσια δήλωση τα μέλη του συλλόγου αναφέρουν καταληκτικά: «το έχουμε ζήσει και το έχουμε ακούσει πολλές φορές αυτό και καταλαβαίνουμε ότι εάν ο αστυνομικός έχει συναίσθηση καθήκοντος και συναίσθημα προς τα ζώα θα λειτουργήσει άψογα και κάπως έτσι θα μπει στην πορεία και  φρένο στις κακοποιήσεις. Διαφορετικά…ήλθον είδον και απήλθον κι όλα καλά και οι κακοποιήσεις θα συνεχίζονται κανονικά και με τον νόμο!»

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…