Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ο Άγγελος Ζαγοριανός «άγγιξε» το κοινό του με «Μελωδίες Αλλιώς»

Ο Άγγελος Ζαγοριανός «άγγιξε» το κοινό του με «Μελωδίες Αλλιώς»

0

Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης μίλησε για το νέο του βιβλίο στο Λιμνίο το απόγευμα της  Παρασκευής «επενδύοντάς» το μουσικά

Το απόγευμα της Παρασκευής  στο Θεματικό Πάρκο Λιμνίο ο Άγγελος Ζαγοριανός «σύστησε» το βιβλίο του για ενήλικες «Μελωδίες Αλλιώς» με την επιμέλεια της διοργάνωσης να ανήκει στον Σύλλογο Φίλων του ΙΘΤΠ, Sparmatseto. Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης ο συγγραφέας αποπειράθηκε να παρουσιάσει μέρος της δουλειάς υπό το πρίσμα μίας μουσικής νότας.

O συγγραφέας βαθύτατα συγκινημένος σε μία σύντομη μνεία στο βιβλίο του, δήλωσε: «Θα ξεκινήσω  με απλά πράγματα. Αυτά που συνήθως μας  περνούν απαρατήρητα. Μία πέτρα, μία εικόνα, μία έκφραση, μία κίνηση, ένα βλέμμα, φευγαλέες περιπτώσεις, ανεπαίσθητα πράγματα. Οι τοποθεσίες ενσαρκώνουν μορφές! Ζούμε σε μία εποχή μπερδεμένη, η πολυπλοκότητα γίνεται κανόνας ξεχνώντας  ότι καθώς χάνεται η απλότητα χάνεται και η λεπτότητα, γιατί χωρίς απλότητα δεν μπορείς να κατακτήσεις ποτέ την λεπτότητα. Έχοντας στο νου μου αυτά προσπάθησα να ‘’συναντήσω’’ την έμπνευσή μου με βάση την οπτική με πολύ απλό τρόπο. Το μυαλό  έρχεται να ‘’συμπληρώσει’’ την ψυχή. Βαθμιαία κατάλαβα πως η ομορφιά αρχίζει από την στιγμή που αρχίζεις να ‘’μιλάς’’ μαζί της. Αυτό το βιβλίο το έκανα με ΑΓΑΠΗ με την πραγματική έννοια! Το φαντάστηκα σαν ένα κήπο με διάφορα λουλούδια όπου τα μεγέθη, τα σχήματα μπορούν να φτιάχνουν άπειρους συνδυασμούς. Το τραγούδι της έκφρασης να μπορεί να ‘’παίζει’’ με τους λυρισμούς της σκέψης σε μία κατάσταση που η ψυχή ‘’χορεύει’’…»

Χρύσα Κιατίπη

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…