Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Μ’ αγαπά δε μ’ αγαπά…» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

«Μ’ αγαπά δε μ’ αγαπά…» στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

0

Νότες Ιταλίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της ΦΕΞ

Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 70 χρόνων λειτουργίας της, η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης παρουσίασε την Παρασκευή το βράδυ, τη Συναυλία του Italian Lyric Ensemble «Μ’ αγαπά, δεν μ’ αγαπά… Το ερωτικό τραγούδι από τον Μότσαρτ στον Μορικόνε», εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

Η παράσταση στην Ξάνθη, αποτελεί σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιείται στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ελληνο-Ιταλικού Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας και σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο AIAL της Λέρου, τη ΦΕΞ, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ξάνθης, τον Δήμο Ξάνθης και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Η σοπράνο Φεντερίκα Ράγια και οι μουσικοί Καρλότα Μαλκουόρι, βιολί, Σοφία Κάσι, κλαρίνο, Σερένα Μαρότι, πιάνο, παρουσίασαν ένα συναρπαστικό πρόγραμμα, βασισμένο στο μουσικό θέμα του ερωτικού τραγουδιού από τις αρχές του 18ου μέχρι το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, από το πλούσιο οπερατικό ρεπερτόριο και το «κλασικό» Ναπολιτάνικο τραγούδι, μέχρι τη μουσική για τον κινηματογράφο και το «ελαφρύ τραγούδι».

Στην εκδήλωση, που εντάχθηκε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος συγχάρηκε τον συντονιστή του Δικτύου, που έχει την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης, Έντσο Μπονάνο, για το υψηλής ποιότητας θέαμα που παρουσιάστηκε στο κοινό της Ξάνθης, αλλά και τη Φιλοπρόοδο που επέλεξε αυτή την εκδήλωση.

«Είναι πολύ σημαντικό που απόψε το Αμφιθέατρο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που είναι εξοικειωμένοι ή θέλουν γνωρίσουν έναν “άλλο” τρόπο έκφρασης και ψυχαγωγίας. Χαίρομαι που εντάξαμε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης αυτή τη συναυλία, που έχει τη “σφραγίδα” μίας χώρας, ενός λαού, που όπως και οι Έλληνες, έχουν έντονη παρουσία στην Ευρώπη, τόσο με την Ιστορία και τον Πολιτισμό τους, όσο και με το ιδιαίτερο “ταπεραμέντο” τους», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μικροί Πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» για πέντε παραστάσεις στην Κομοτηνή

Το έργο της ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε συμπαραγωγή με την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris παρουσιάζ…