Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Τρεις αιτήσεις υπαγωγής στο αρθ.99 του Πτωχευτικού Κώδικα από επιχειρήσεις της Ξάνθης

Τρεις αιτήσεις υπαγωγής στο αρθ.99 του Πτωχευτικού Κώδικα από επιχειρήσεις της Ξάνθης

0
louketa_polla-empros

18 συνολικά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Στοιχεία 46 Πρωτοδικείων, από σύνολο 66, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης    

Πρόσφορα για συμπεράσματα αναφορικά με την επιχειρηματικότητα, σε συνδυασμό με την οικονομική συγκυρία, αλλά και τα νέα νομικά εργαλεία που τέθηκαν σε εφαρμογή εξαιτίας αυτή της κατάστασης, είναι τα στοιχεία που διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στη Βουλή. Πρόκειται για τον αριθμό των επιχειρήσεων που αξιοποίησαν το σχετικά πρόσφατο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και έκαναν αίτηση υπαγωγής στα όσα προβλέπει. Από τα 64 πρωτοδικεία, 44 ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του υπουργείου για αποστολή των στοιχείων. Ανάμεσα σε αυτά που δεν το έπραξαν είναι το πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης.
Τρεις συνολικά ήταν οι αιτήσεις υπαγωγής στο αρθ. 99 του Πτωχευτικού Κώδικα στην Ξάνθη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πρωτοδικείου, ενώ δεκαοκτώ μετρά συνολικά η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (από τα πρωτοδικεία Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας), με «πρωταθλητή» το πρωτοδικείο Δράμας, όπου υποβλήθηκαν οκτώ αιτήσεις. Στον αντίποδα βρίσκεται η Κομοτηνή, όπου υποβλήθηκε μόλις μία αίτηση, η οποία όπως απορρίφθηκε, αφού η επιχείρηση κήρυξε πτώχευση.  
Τρεις αιτήσεις στο Πρωτοδικείο Ξάνθης
Στο Πρωτοδικείο Ξάνθης έχουν καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα οι επιχειρήσεις: 1) «Αφοί Γεωργίου ανώνυμη εταιρεία περισυλλογής επεξεργασίας και μεταποίησης παλαιών σιδήρων και μετάλλων» – εκδόθηκε η 41/7 – 12 – 12 απορριπτική απόφαση 2) «Δημήτριος και Κωνσταντίνος Γεννάδιος ανώνυμος βιομηχανική και εμπορική εταιρεία» εκδόθηκε η 21/2-7-12 απόφαση η οποία διέταξε το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης και όρισε διαμεσολαβητή. Στη συνέχεια κατατέθηκε αίτηση για επικύρωση και λήξη της διαδικασίας εξυγίανσης, που αναμενόταν να συζητηθεί στις 17/1/13. 3) «Αναστασιάδης Ι. και ΣΙΑ ΟΕ» η οποία ματαιώθηκε.  
Μία αίτηση, χωρίς συμφωνία συνδιαλλαγής στην Ορεστιάδα
Από την εφαρμογή του ν. 3588/2007 μέχρι και σήμερα, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ορεστιάδας έχει υποβληθεί μία αίτηση υπαγωγής στην προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα διαδικασία και συγκεκριμένα η με αριθμό έκθεσης κατάθεσης δικογράφου 336/1/12.03.2010 αίτηση των Άγγελου Τσολακίδη και Παναγιώτας Καζάκου, διά της οποίας αιτήθηκαν την υπαγωγή της ατομικής επιχείρησης του πρώτου εκ των παραπάνω αναφερόμενων, με αντικείμενο την εμπορία συστημάτων ψύξης και θέρμανσης με έδρα την πόλη της Ορεστιάδα. Επί της ανωτέρω αίτησης εκδόθηκε η με αριθμό 12/336/2010 απόφαση που δέχθηκε την αίτηση και διέταξε το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής, ορίζοντας ταυτόχρονα μεσολαβητή. Στη συνέχεια ακολούθησε η έκδοση της με αριθμό 6/1443/2011 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ορεστιάδας, διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας, διά της οποίας τέθηκε τέλος στη διαδικασία συνδιαλλαγής, λόγω αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας ανάμεσα στον οφειλέτη και τους πιστωτές του.  
Σε δύο περιπτώσεις έκανε δεκτή την αίτηση το Πρωτοδικείο Καβάλας
Οι εταιρείας που ζήτησαν την υπαγωγή τους στο Ν. 4013/2011 (άρθρο 99 Πτωχευτικού Κώδικα) στο Πρωτοδικείο Καβάλας είναι οι παρακάτω: 1) ΣΤΕΠΑ ανώνυμη εμπορική βιοτεχνική εισαγωγική εταιρεία 2) Γεώργιος Τασιούδης ανώνυμη εμπορική βιοτεχνική εταιρεία 3) ΑΣΚΟ βιομηχανική, βιοτεχνική, τεχνική, εμπορική εταιρεία μεταλλικών σχαρών και λοιπών μεταλλικών προϊόντων με διακριτικό τίτλο ΑΣΚΟ Α.Ε. 4) Στρατηλάτης Δημήτριος του Ιακώβου 5) Γαλανός Ε. – Ζαχόπουλος Α. Ανώνυμη βιομηχανική και εμπορική εταιρεία μεταλλικών κατασκευών με διακριτικό τίτλο ΒΙΕΜΕΚ ΑΒΕΕ 6) Δ. Χαραλαμπίδης μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με διακριτικό τίτλο Climacar μονοπρόσωπη ΕΠΕ και Δημήτριος Χαραλαμπίδης του Ανέστη, διαχειριστής και μοναδικός εταίρος και εγγυητής Ελένη Χαραλαμπίδου του Αποστόλου.
Από τις παραπάνω εταιρείες απερρίφθη η αίτηση υπαγωγής τους στο Νόμο των: 1) ΣΤΕΠΑ ανώνυμη εμπορική βιοτεχνική εισαγωγική εξαγωγική εταιρεία 2) Γεώργιος Τασιούδης ανώνυμη εμπορική βιοτεχνική εταιρεία. Συντάχθηκε πρακτικό παραίτησης από δικόγραφο της αίτησης και κατάργηση δίκης της Στρατηλάτης Δημήτριος του Ιακώβου, ενώ εκκρεμεί η έκδοση σχετικής απόφασης της Δ. Χαραλαμπίδης μονοπρόσωπη εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με διακριτικό τίτλο Climacar μονοπρόσωπη ΕΠΕ και Δημήτριος Χαραλαμπίδης του Ανέστη, διαχειριστής και μοναδικός εταίρος και εγγυητής Ελένη Χαραλαμπίδου του Αποστόλου. Και τέλος έγινε δεκτή η αίτηση και η υπαγωγή τους στο Νόμο των 1) ΑΣΚΟ βιομηχανική, βιοτεχνική, τεχνική, εμπορική εταιρεία μεταλλικών σχαρών και λοιπών μεταλλικών προϊόντων με διακριτικό τίτλο ΑΣΚΟ Α.Ε. και 2) Στρατηλάτης Δημήτριος του Ιακώβου.  
Σε εξέλιξη τρεις περιπτώσεις υπαγωγής στη Δράμα
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Πρωτοδικείου Δράμας σχετικά με τις επιχειρήσεις που υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. 1) Υπήχθησαν συνολικά οκτώ επιχειρήσεις. 2) Απέτυχε η διαδικασία της συνδιαλλαγής σε πέντε από αυτές. 3) Σε τρεις από αυτές συνεχίζεται. 4) Καμία από αυτές δεν ανακοίνωσε την πτώχευσή της μετά την υπαγωγή της στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Επιχειρήσεις που υπήχθησαν στις διατάξεις του άρθρου 99: 1) Παύλος Κουρτίδης ΕΠΕ ύψος οφειλής 1.312.268,90 ευρώ – αποτυχία διαδικασίας 2) Χρήστος Τσακαλίδης και ΣΙΑ ΟΕ ύψος οφειλής 2.501.326,18 ευρώ – αποτυχία διαδικασίας 3) Εφοδιασμός ΕΠΕ ύψος οφειλής 600.000 ευρώ – αποτυχία διαδικασίας 4) Ηρακλής Ρωσσίδης ύψος οφειλής 556.701 ευρώ – συνεχίζεται η διαδικασία 5) Ιωάννης Βουλβουτζής και ΣΙΑ ΟΕ ύψος οφειλής 491.381 ευρώ – αποτυχία διαδικασίας 6) Παναγιώτης Μυλονόπουλος ύψος οφειλής 1.043.000 ευρώ – αποτυχία διαδικασίας 7) Σωφρονίδης Αντώνιος και ΣΙΑ Ε.Ε. ύψος οφειλής 1.482.833,79 ευρώ – συνεχίζεται η διαδικασία 8) ΕΜΚΑ ΑΕ ύψος οφειλής 8.057.239 ευρώ – συνεχίζεται η διαδικασία.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα καταβάλλονται 187 εκατ. ευρώ σε 679.652 ωφελούμενους

Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, θα γίνει η καταβολή ε…