Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πρώτο στην ατζέντα Ερντογάν το μειονοτικό της Θράκης

Πρώτο στην ατζέντα Ερντογάν το μειονοτικό της Θράκης

0
samaras_erdogan-empros

Στην 45λεπτη συζήτηση με Σαμαρά στο Κατάρ

Έθεσε και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, με αφορμή των ενδιαφέρον τουρκικών επιχειρήσεων για ελληνικές εταιρίες  

Την δυσαρέσκειά του για τον πρόσφατο νόμο για τους ιεροδιδάσκαλους έθεσε πρώτο στην ατζέντα της συζήτησης με τον Αντώνη Σαμαρά, ο τούρκο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, στην 45λεπτη συνάντηση που είχαν στην Ντόχα του Κατάρ, τονίζοντας έτσι την πρόθεσή του να αναδείξει σε προτεραιότητα τα μειονοτικά ζητήματα της Θράκης. Μάλιστα, συντάκτες των Αθηνών κάθε άλλο παρά αυθόρμητη θεωρούσαν την εστίαση στο θέμα αυτό, μιας και συνδυάστηκε επικοινωνιακά με τις πρόσφατες διαρροές για τις προσπάθειες που πρόβαλε η τουρκική κυβέρνηση αναφορικά με την επαναλειτουργία της σχολής της θεολογικής σχολής της Χάλκης.
Στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών οριστικοποιήθηκε η πραγματοποίηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κυβερνητικής Συνεργασίας (που εκκρεμεί από το φθινόπωρο του 2010) στις 4-5 Μαρτίου σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, μια συνάντηση στην οποία θα πρέπει οι δύο κυβερνήσεις να εφεύρουν και θέματα συνεργασίας που θα αποτελέσουν το περιτύλιγμα στη συζήτηση των πολιτικών θεμάτων στις διμερείς σχέσεις.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε την απόσυρση του νόμου για τους ιεροδιδασκάλους από τον έλληνα πρωθυπουργό, πράγμα για το οποίο όμως, ο Αντώνης Σαμαράς δεν άφησε κανένα περιθώριο. Συγχρόνως όμως ζήτησε κινήσεις στο θέμα των βακουφικών περιουσιών, των μειονοτικών οργανώσεων και της θρησκευτικής λατρείας των μελών της μειονότητας και έθεσε τον κατάλογο αυτών των θεμάτων στη βάση τις αρχής της αμοιβαιότητας, αφού ήδη τη Δευτέρα είχαν παρουσιαστεί οι προθέσεις (για μια ακόμη φορά) για τη σχολή της Χάλκης.
Ακόμη, ο τούρκος πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τις επιχειρούμενες αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν τουρκικές επιχειρήσεις για τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα (μαρίνες, ΣΕΚΑΠ κ.ά.) και τονίζοντας στον έλληνα ομόλογό του ότι «οι αποκρατικοποιήσεις τον βοήθησαν να βγάλει τη χώρα του από την κρίση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…