Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

0

Κινήσεις περιφερειακών υποψήφιων
Να που άρχισαν σιγά-σιγά να ανακοινώνουν την υποψηφιότητά τους για την διεκδίκηση περιφερειακών δήμων.
Έτσι, εκτός από τον δήμο Μύκης που ο πρώην δήμαρχος Μουτζαχήτ Ντουκιαντζή ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, έχουμε μια δεύτερη για το δήμο Αβδήρων από τον Δημ.Δόντσο και ακολούθησε μια τρίτη με τον Κώστα Δαλάτση.
Ο οποίος Δαλάτσης ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Έτσι, το κλίμα συνολικά στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι σε φάση διεργασιών, συζητήσεων και συμπράξεων.
Στις εκλογές του 2023 το εκλογικό σύστημα θα είναι αυτό της ενισχυμένης αναλογικής κι όχι της απλής που τόσα προβλήματα δημιούργησε.
Γ.Δ.


Ξαναφουντώνει ο κορωνοϊός
Έξαρση παρουσιάζει  τις τελευταίες μέρες η πανδημία και  στην Ευρώπη και στην χώρα μας. Φαίνεται ότι  το κύμα που οι  επιστήμονες περίμεναν το Φθινόπωρο ήρθε πιο μπροστά και μάλιστα εν μέσω καύσωνα σε κάποιες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Αύξηση σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους έχουμε και  στην ΄χώρα μας. Στην Ξάνθη παρατηρείται αύξηση στην ανίχνευση του ιού στα λύματα και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αύξηση στα κρούσματα. Εκεί που βγάλαμε τις μάσκες και είπαμε να πάρουμε μια ανάσα,  να’ σου πάλι ο κορωνοϊός με τις υποπαραλλαγές του.
Δεν παλεύεται…Ούτε η ζέστη τον επηρεάζει ούτε το κρύο…
Μ.Ξ.


Πρόβλημα ηλεκτρονικό
Ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε την Τρίτη το βράδυ, ήταν η αιτία που κυκλοφόρησε η ίδια εφημερίδα με της Τρίτης αντί της Τετάρτης.
H ηλεκτρονική αποστολή των σελίδων ενέχει αυτόν τον κίνδυνο τον οποίο δεν αποφύγαμε.
Σήμερα Πέμπτη έχετε ήδη στα χέρια σας αγαπητοί αναγνώστες και τις δύο εκδόσεις.
Στην πολύχρονη ιστορία της εφημερίδας δυστυχώς συνέβη κι αυτό.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας και υποσχόμαστε να μην ξανασυμβεί.
Γ.Δ.


Ας αρχίσουν οι…ασφαλτοστρώσεις
Η έκκληση έρχεται από τους συμπολίτες. Και απευθύνονται προς δύο εμπλεκόμενους.
Ο πρώτος είναι ο δήμος Ξάνθης και ο δεύτερος η τεχνική εταιρεία που ανέλαβε την εγκατάσταση του δικτύου αγωγών για το φυσικό αέριο στην πόλη.
Οφείλουν και οι δύο φορείς, ο καθένας στις δικές του υποχρεώσεις, να ξεκινήσουν τις ασφαλτοστρώσεις. Ο δήμος από την δική του πλευρά, σιγά-σιγά στις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο, και η εταιρεία να καλύψει τους αγωγούς που ανοίγει.
Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη εποχή, τώρα οφείλουν να συνεργαστούν για να ολοκληρωθεί ό,τι πρέπει να γίνει. Εκείνο που δεν πρέπει να γίνεται είναι η ταλαιπωρία των δημοτών.
Γ.Δ.


Εδώ είναι Βαλκάνια
Συμπολίτης πέρασε πρωί-πρωί με τον καφέ στο χέρι, τη γνωστή συνήθεια των τελευταίων χρόνων. Όπου μικροί- μεγάλοι κυκλοφορούν μ’ ένα «ποτήρι» στο χέρι.
Ποτήρι χάρτινο, πλαστικό ή άλλο υλικό. Μαζί, μ’ ένα πλαστικό καλαμάκι που τόσο αυτό το τελευταίο όσο και τα πλαστικά ποτήρια, δήθεν, θα είχαν καταργηθεί.
Γι’ αυτή τη διαμαρτυρία ήρθε ο συμπολίτης μας πρωί-πρωί επιδεικνύοντας για του λόγου το αληθές.
Δεν ξαφνιάστηκα διότι γνωρίζω πως στην χώρα μας κάθε νόμος διαρκεί ένα μήνα. Μετά ούτε έλεγχος, ούτε τίποτα. Όλο ξεχνιούνται και δε πάει άλλα να έχουν αποφασιστεί; Ο νόμος της λήθης και του λαδώματος να είναι καλά.
-Εδώ είναι Βαλκάνια…
Γ.Δ.


Συζητήσεις για υποψήφιους στη Ν.Δ.
Το πολιτικό κλίμα το θέλουμε δε το θέλουμε είναι προεκλογικό στη χώρα μας. Κι αυτό το διακρίνει κανείς από τις συζητήσεις, τις αναλύσεις σε εφημερίδες και τηλεοράσεις.
Το διακρίνει δε και από την κινητικότητα των νυν βουλευτών.
Τέλος πάντων ας προσεγγίσουμε κι εμείς το θέμα ξεκινώντας από τη Νέα Δημοκρατία.
Στην Ξάνθη λοιπόν εκτός του Σπ.Τσιλιγγίρη τίποτε δεν είναι σίγουρο.
Υπάρχουν δύο εκδοχές. Η πρώτη το ψηφοδέλτιο να μείνει ως έχει, δηλαδή με Δ.Σαλτούρο, Μ.Παυλίδου και δύο νέα πρόσωπα της μειονότητας.
Δεύτερη εκδοχή είναι να επιλεγεί ο Μιχ. Αμοιρίδης και ένα νέο άτομο ως γυναίκα υποψήφια, ενώ τα ίδια ισχύουν ως προς τους μειονοτικούς υποψήφιους οι οποίοι θα είναι νέα πρόσωπα.
Γ.Δ.


Συζητήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κατά τις εκτιμήσεις που ακούγονται, λίγα έως ελάχιστα θ’ αλλάξουν  ως προς τους υποψήφιους.
Ο Ζεϊμπέκ είναι σίγουρος ως βουλευτής. Μένουν οι δύο Γιαννακίδης και Στογιαννίδης με τον πρώτο σίγουρο να είναι στο ψηφοδέλτιο, ενώ ο Στογιαννίδης δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο μόνον εάν επιλεγεί κάποιος άλλος για να υπάρξει ανανέωση.
Ως προς τις γυναίκες υποψήφιες, η μία θα είναι επιλογή του Ζεϊμπέκ και η δεύτερη της πλειονότητας, χωρίς να είναι γνωστό ποια θα επιλεγεί. Πάντως θα πρόκειται για νέο πρόσωπο.
Γ.Δ.


Συζητήσεις για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Φυσικά υπάρχει ο Μπαράν Μπουρχάν ο οποίος θα ηγηθεί του νέου ψηφοδελτίου ως νυν βουλευτής.
Από κει και πέρα αρχίζουν οι δυσκολίες της επιλογής των δύο ανδρών της πλειονότητας και από μία γυναίκα για πλειονότητα και μειονότητα.
Εκείνο που θα πρέπει να θεωρηθεί σίγουρο ως προς τα πρόσωπα που θα επιλεγούν τελικά, είτε είναι γνωστά είτε άγνωστα, όλα θα είναι υποψήφιοι βουλευτές για πρώτη φορά, εκτός φυσικά του Αν.Αντωνιάδη. Το ποιοι ονομαστικά θα επιλεγούν από τους δέκα που κατέθεσαν το αίτημά τους ως υποψήφιοι, δύσκολο να εκτιμηθεί διότι υπάρχουν παλιοί υποψήφιοι σε άλλους χώρους (περιφέρεια, δήμους), υπάρχουν όμως και οι νέοι χωρίς εμπειρία μεν αλλά με γνώσεις και νέες ιδέες.
Γ.Δ.


Υποχρέωση της ΔΕΥΑΞ
Η φωτογραφία είναι από την οδό 12 Αποστόλων, λίγα μέτρα από την πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο μεταλλικό καπάκι φρεατίου το οποίο επισκευάστηκε εδώ και μέρες από το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ.
Λοιπόν αυτό το καπάκι, ενώ θα έπρεπε αμέσως να αποκατασταθεί όπως ήταν, αφαιρέθηκε έτσι και από τότε, κάθε αυτοκίνητο που περνάει «χτυπάει» κάνοντας έναν υπόκωφο θόρυβο.
Όλη μέρα λοιπόν, καλοκαιριάτικα, εκατοντάδες φορές αυτός ο θόρυβος ταλαιπωρεί γραφεία και σπίτια.  Απευθύνθηκαν περίοικοι στη ΔΕΥΑΞ για να γίνει η αποκατάσταση αλλά αυτή αργεί παρά τις υποσχέσεις.
Λοιπόν, το τεχνικό τμήμα της ΔΕΥΑΞ πως αξιολογεί τις υποχρεώσεις του προς τους δημότες;
Γ.Δ.


Εγκρίθηκαν 240 εκ. ευρώ για το  αρδευτικό
Μια σημαντική απόφαση ελήφθη χθες για την Ξάνθη. Πρόκειται για την έγκριση από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και την δέσμευση ποσού 240 εκ. ευρώ για το αρδευτικό της Ξάνθης. Μετά από 20 χρόνια σχεδόν από τότε που το οραματίστηκε ο αείμνηστος νομάρχης Γιώργο Παυλίδης και το στήριξε εντάσσοντάς το στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός …μπαίνει επιτέλους το νερό στο αυλάκι για  το αρδευτικό. Ένα έργο που «ταλαιπωρήθηκε» πολύ μέσα σε δικαστικές αίθουσες αλλά είχε θετική έκβαση.  Μεγάλη  είναι η συμβολή του βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρου Τσιλιγγίρη που από την πρώτη στιγμή αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητά του για τον πρωτογενή τομέα του νομού προσπάθησε πολύ για να φτάσει αυτή η στιγμή και να βρει χρηματοδότηση για να δημοπρατηθεί.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε κάτι  που μας είχε πει σε συνέντευξη στο «Ε» ο Γιώργος Παυλίδης όταν οι οικολόγοι προσέφυγαν στον ΣτΕ και σταμάτησε το έργο που είχε δημοπρατηθεί η πρώτη φάση του. Είπε λοιπόν ότι πιστεύει ακράδαντα ότι μπορεί το έργο αυτό να καθυστερήσει  αλλά  κάποτε θα γίνει οπωσδήποτε γιατί είναι απαραίτητο για τον αγροτικό τομέα και γιατί έχει  περιβαλλοντική διάσταση τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα σώσει τον κάμπο από την υφαλμύρωση που προκαλούν οι γεωτρήσεις.
Έτσι για την ιστορία
Μ.Ξ.  


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…