Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan από το εργαστήρι της ΦΕΞ

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan από το εργαστήρι της ΦΕΞ

0

Με τίτλο «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης», από 24 έως 26 Ιουνίου 2022

Το Εργαστήρι Τάι Τσι Τσουάν της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης διοργανώνει το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Tai Chi Chuan με τίτλο «Δημόκριτος ο Αβδηρίτης της Θράκης» Φιλοσοφία– η γλώσσα πολιτισμού μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Το τριήμερο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στους χώρους και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου ‘’ΑΓΡΙΑΝΗ’’ στην Ξάνθη  από τις 24 έως 26 Ιουνίου 2022 με έναρξη την Παρασκευή το πρωί και λήξη την Κυριακή το απόγευμα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ φέτος εμπλουτίζεται από τη παρουσία 7 δασκάλων και περιλαμβάνει εκτός από το πρακτικό μέρος με σεμινάρια στο Ται τσι και το Τσι Γκονγκ, διαλέξεις στην επιστήμη και την φιλοσοφία.

Η τελετή έναρξης είναι Πέμπτη 23/06 και ώρα 18.00,ενώ φέτος διοργανώνεται κι ένα προφεστιβαλικό πρόγραμμα το ίδιο βράδυ με ένα σεμινάριο διαιτησίας στο Τάι Τσι στις 18.30. Αποκορύφωμα της διοργάνωσης αποτελεί η τελετή λήξης και το Gala την Κυριακή 26/06 και ώρα 19.30 το βράδυ με ένα πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων και επιδείξεων Tai Chi από τους καλεσμένους μας στο οποίο θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

 

Η ταυτότητα του Φεστιβάλ

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές: «το φεστιβάλ αποτελεί μία  διεθνή συνάντηση με την συμμετοχή εκπαιδευτών και φίλων του Τάι Τσι από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια με σκοπό την εκπαίδευση, την ανταλλαγή εμπειριών και της γνώσης τους στην κινεζική κινητική πολεμική τέχνη καθώς και την διερεύνηση της μέσω της Φιλοσοφίας με προσέγγιση στο έργο του Δημόκριτου του Αβδηρίτη. Θα διερευνήσουμε το έργο του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου Δημόκριτου και θα αποπειραθούμε να το μελετήσουμε συγκριτικά με το έργο των Κινέζων φιλοσόφων αλλά και να διατυπώσουμε φιλοσοφικά ερωτήματα και θεωρήσεις του κόσμου μας. Οι επιστημονικές διαλέξεις παρέχουν σημαντική πληροφορία και γνώση που τεκμηριώνει την αξία και τα οφέλη των πρακτικών αυτών με βάση τη διεθνή επιστημονική έρευνα.

Το Εργαστήρι Τάι Τσι Τσουάν ευχαριστεί όλους τους χορηγούς, τους δωρητές, τους εθελοντές και  τα μέλη του Συντονιστικού που στέκουν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.

Το πρόγραμμα, εγγραφές και όλες οι πληροφορίες μπορεί κανείς να τις συμβουλευτεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Όσοι επιθυμούν και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το Τάι Τσι ή να εμβαθύνουν τη γνώση τους παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την διοργανώτρια κα Χατζηπαναγιώτη Έμη στο τηλ. 6977560795».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος διαβάζει ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Η εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση του Κώστα Ταβουλτσίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απρ…