Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αλλαγή  πλάνου για κάμπινγκ και Λουτρά στον δήμο Αβδήρων

Αλλαγή  πλάνου για κάμπινγκ και Λουτρά στον δήμο Αβδήρων

0

Τέλος οι διαγωνισμοί και οι  επενδυτές που δεν ήρθαν ποτέ – Στα χέρια του η εκμετάλλευση – Ολοκληρώθηκε η μελέτη για  το κάμπινγκ Μυρωδάτου

 

Δεν θα  πάρει Λουτρά Ποταμιάς η ΙΠΕ ΑΕ  – Θα τα λειτουργήσει ο δήμος

Αλλαγή πλάνου σ’ ότι  αφορά το κάμπινγκ Μυρωδάτου αλλά και τα Λουτρά Ποταμιάς επιχειρεί η δημοτική αρχή Αβδήρων μετά το «ναυάγιο» των προσπαθειών να βρεθεί επενδυτής που θα αναλάβει να τα αξιοποιήσει και να τα λειτουργήσει δημιουργώντας τουριστική υπεραξία στην περιοχή τόσο σε παραλιακής μορφής τουρισμό όσο και θερμαλισμό. Υπενθυμίζουμε ότι σ’ ότι αφορά το  κάμπινγκ ο δήμος έφτασε πολλές φορές στην τελική ευθεία να το δημοπρατήσει όμως τα εμπόδια που προέκυψαν από το ιδιοκτησιακό καθεστώς αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα. Κάτι  παρόμοιο συνέβη και με τα Λουτρά Ποταμιάς καθώς και εκεί ο δήμος αφού πραγματοποίησε την αναγνώριση του φυσικού πόρου στο όνομά του, προσπάθησε ανεπιτυχώς να πάρει την παραχώρηση από την ΕΤΑΔ με σκοπό να βρει μέσω διεθνούς διαγωνισμού επενδυτή αλλά κι αυτός ο σχεδιασμός ναυάγησε γιατί  αυτή  η παραχώρηση δεν έγινε ποτέ. Έτσι η δημοτική  αρχή οδηγήθηκε σε αλλαγή του πλάνου και στους δύο αυτούς σημαντικούς πόλους τουρισμού δίνοντας έμφαση στην ιδιο – διαχείριση.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για  το κάμπινγκ Μυρωδάτου

Αφού είδαν κι απόειδαν με τους επενδυτές που γινόταν άφαντοι την τελευταία στιγμή και προκειμένου το κάμπινγκ να παραμένει κλειστό και  ρημαγμένο στον δήμο Αβδήρων, πήραν την μεγάλη απόφαση να το ανοίξουν με ίδια μέσα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και απομένει η αδειοδότηση από τον ΕΟΤ  για να προχωρήσει η κατασκευή των υποδομών και των εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με την μελέτη θα υπάρχουν 30 μπανγκαλόους και  υποδομές για τροχόσπιτα, μια μικρή πισίνα, ένα εστιατόριο και ένα μικρό αμφιθέατρο για προβολή κινηματογραφικών ταινιών. Ο κ. Τσιτιρίδης εξέφρασε την ελπίδα του χρόνου να τεθεί σε λειτουργία εφόσον ληφθούν  όλες οι αδειοδοτήσεις.

 

 

Στα χέρια του δήμου τα Λουτρά Ποταμιάς – Δεν θα τα πάρει η ΙΠΕ ΑΕ

Αλλαγή πλάνου και στα Λουτρά Ποταμιάς. Να σημειώσουμε σ’ ότι αφορά τις Ιαματικές πηγές έχει αλλάξει και ο κεντρικός σχεδιασμός αφού έχει συσταθεί μια νέα ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε.» (ΙΠΕ ΑΕ)

Η ΙΠΕ Α.Ε, διέπεται από ένα διττό καθεστώς μεταξύ του νόμου 2429/2005 περί δημοσίων επιχειρήσεων και συμπληρωματικά από τον νόμο 4598/2018 που αφορά στην αναμόρφωση του δικαίου περί ανωνύμων εταιρειών. Αδιευκρίνιστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΤΑΔ  σε ό, τι αφορά στην ακίνητη περιουσία στις ιαματικές πηγές. Το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων έχει λάβει απόφαση για να τα λειτουργήσει ο δήμος. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης η αναγνώριση του φυσικού  πόρου έχει γίνει στο όνομα του δήμου και ως εκ τούτου αυτό τα κατοχυρώνει και  δεν μπορεί η ΟΠΕ να πάρει την χρήση τους. Παράλληλα εκπονείται και  οικονομοτεχνική μελέτη για την καλύτερη αξιοποίησή τους.

Καθαρισμός του αλσυλλίου του Πόρτο Λάγος  από μαθητές και τις  υπηρεσίες του δήμου

Την Ημέρα του Περιβάλλοντος  την Δευτέρα 6 Ιουνίου 60 μαθητές σε συνεργασία με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Αβδήρων θα καθαρίσουν τον  αλσύλλιο του Πόρτο Λάγος. Μια δράση με πολλά μηνύματα για  την αγάπη και την προστασία του περιβάλλοντος που υλοποιείται από  παιδιά σε συνεργασία με τον δήμο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…