Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουκιά γιαχνί, πικάντικα

Κουκιά γιαχνί, πικάντικα

0

-1/2 κιλό φρέσκα κουκιά (τους καρπούς) ή 300 γρ. ξερά

-1/2 κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-6 σκελίδες σκόρδου

-5 – 6 κόκκοι μπαχάρι

-2 φύλλα δάφνης

-1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένη ντομάτα φρέσκια ή κονσέρβας

-1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

-1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι

-Aλάτι, πιπέρι

-1 πρέζα μπούκοβο

Αν χρησιμοποιήσουμε ξερά κουκιά, τα μουσκεύουμε αποβραδίς στο νερό για να μαλακώσουν. Το πρωί τα στραγγίζουμε. Τα βράζουμε λίγο και χύνουμε το νερό.

Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κουκιά και τα υπόλοιπα υλικά (το αλάτι πάντα στο τέλος του μαγειρέματος), καλύπτουμε με νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να χυλώσουν.

 

  • agkinares_koukia-empros

    ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΙΑ

    1 1/2 κιλό κουκιά φρέσκα 8 αγγινάρες 1/2 κούπα μαϊντανό 1 κούπα λάδι 8 κρεμμυδάκια ψιλοκομ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…