Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Με 90% θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 591,45 εκατ. ευρώ

Με 90% θα φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 591,45 εκατ. ευρώ

0

Διευκρινίσεις για τη φορολόγησή τους από το Υπουργείο Ενέργειας

Στα 591,45 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα υπερκέρδη των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας αφού έχουν πρώτα αφαιρεθεί εκπτώσεις ύψους 335,99 εκατ. ευρώ στις οποίες προχώρησε η ΔΕΗ προς τους πελάτες της διευκρινίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη φορολόγηση των κερδών των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τον τελικό προσδιορισμό του ύψους των επιπλέον εσόδων πρέπει να αφαιρεθούν, από το συγκεκριμενο ποσό, οι έμμεσες εκπτώσεις που ο κάθε πάροχος έχει εφαρμόσει μέσα από τα σταθερά τιμολόγια που προσφέρει και τα οποία η Ρυθμιστικη Αρχή Ενέργειας προσδιορίζει σε ένα εύρος μεταξύ 5%-20%, κοντά στα 500 εκατ. ευρώ.

Η επιβολή του έκτακτου τέλους, ύψους 90%, στα επιπλέον έσοδα των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού, θα τηρηθεί στο ακέραιο και θα γίνει με τρόπο, που να μην επιδέχεται καμία νομική αμφισβήτηση, λέει το υπουργείο.

Όπως διευκρίνισαν κυβερνητικές πηγές, το τέλος 90% δεν θα έχει τη μορφή φορολογίας (καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει νομικές εμπλοκές) αλλά εισφοράς αλληλεγγύης από την πλευρά την επιχειρήσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Σήμερα καταβάλλονται 187 εκατ. ευρώ σε 679.652 ωφελούμενους

Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι Σήμερα Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, θα γίνει η καταβολή ε…