Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκίνησε στην Ξάνθη η καταπολέμηση κουνουπιών

Ξεκίνησε στην Ξάνθη η καταπολέμηση κουνουπιών

0

Έγινε ο πρώτος αεροψεκασμός για προνυμφοκτονία – Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης: «Εφαρμόζουμε χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών γιατί έτσι προστατεύουμε την δημόσια υγεία»

 

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Υγείας ΑΜΘ, Α. Μωϋσιάδης: «Σε εφαρμογή και το πρόγραμμα με τα πουλερικά – ανιχνευτές του ιού του Δ. Νείλου»

 

 

 

Νωρίτερα από ποτέ ξεκίνησε φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών με την Ξάνθη και τον Έβρο να ανοίγουν την αυλαία με αεροψεκασμούς για την προνυμφοκτονία. Να σημειώσουμε ότι φέτος είναι η τρίτη χρονιά που ισχύει η ίδια σύμβαση οπότε το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά χωρίς καθυστερήσεις.

 

Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Κουρτίδης: «Εφαρμόζουμε χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών γιατί έτσι προστατεύουμε την δημόσια υγεία»

 

Παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη έγινε ο αεροψεκασμός σε περιοχή της Ξάνθης. Μάλιστα με ανάρτηση στη σελίδα του στο fc ευχαρίστησε τους συντελεστές: «Ευχαριστούμε την πιλότο Ευαγγελία Χασκοπούλου, τα στελέχη του Τμήματος Υγείας, Νικόλαο Αποστολίδη, Αγγελική Αραμπατζή και Αθανάσιο Φραγκόπουλο, τον κ. Νικόλαο Κομνηνακίδη και όλους τους εργαζόμενους για την προγραμματισμένη εφαρμογή προνυμφοκτονίας από αέρος. Το κρύο μπορεί να μην έφυγε, αλλά πρέπει να προλαμβάνουμε για τα κουνούπια του καλοκαιριού».

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κουρτίδης ανέφερε: «Τα παλιά σκευάσματα που χρησιμοποιούνταν αποσύρθηκαν επειδή ήταν καρκινογόνα και παρέμειναν στο νερό και στο έδαφος παρά τις βροχές. Τα νέα που χρησιμοποιούμε είναι βιολογικά και ξεπλένονται με τις βροχές γι αυτό και πρέπει να επαναλαμβάνονται οι ψεκασμοί μετά από βροχή. Για μας είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών γιατί έτσι προστατεύουμε την δημόσια υγεία αλλά και  περιορίζουμε όσο είναι δυνατόν την όχληση από τα κουνούπια».

Ξεκινά από την άλλη εβδομάδα η προνυμφοκτονία από αέρος σ’ όλη την ΑΜΘ

Ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, μιλώντας στο «Ε» για την εφαρμογή του προγράμματος σημείωσε ότι ξεκίνησε πρώρα από τον Έβρο και την Ξάνθη καθώς σ’ αυτές τις περιφερειακές ενότητες  έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τα κουνούπια: «Αν δεν βρέξει από  την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι αεροψεκασμοί για προνυμφοκτονία και στις άλλες περιφερειακές ενότητες. Είναι σημαντικό αυτό το στάδιο καθώς μειώνει πολύ την ανάπτυξη των κουνουπιών και περιορίζει την ακμαιοκτονία. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο όπως προβλέπεται».

Αντιπεριφερειάρχης Δ. Υγείας ΑΜΘ, Α. Μωϋσιάδης: «Σε εφαρμογή και το πρόγραμμα με τα πουλερικά – ανιχνευτές του ιού του Δ. Νείλου»

Σ΄ ότι  αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης του ιού του Δυτικού Νείλου που εφαρμόζεται παράλληλα με την τοποθέτηση πουλερικών σε διάφορες περιοχές ο κ. Μωϋσιάδης είπε ότι θα εφαρμοστεί κανονικά για τρίτη χρονιά φέτος γιατί έχει θετικά αποτελέσματα στον εντοπισμό του ιού του Δυτικού Νείλου και στην λήψη μέτρων προστασίας.

Τέλος ο κ. Μωϋσιάδης ανέφερε ότι επειδή φέτος λήγει η σύμβαση με τον ανάδοχο που ανέλαβε το πρόγραμμα άρχισαν ήδη οι προετοιμασίες για την νέα δημοπρασία ώστε να μην υπάρχει καμία καθυστέρηση για το πρόγραμμα του 2023.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Περιφέρεια ΑΜΘ ίδρυσε την Επιτροπή Ισότητας Π.Α.Μ.Θ.

Πρόεδρος της επιτροπής θα διατελέσει η Βασιλική Παυλακάκη Την Πέμπτη 25 Απριλίου πραγματοπ…