Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Πρόγραμμα «Συν-Εργασία»: Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου

Πρόγραμμα «Συν-Εργασία»: Παρατείνεται έως τις 31 Μαΐου

0

Μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις με μείωση κύκλου εργασιών τουλάχιστον 20%

Την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μέχρι την 31η Μαΐου 2022, με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν συνεννόησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στο πρόγραμμα μπορούν και συμμετέχουν επιχειρήσεις-εργοδότες που παρουσιάζουν μείωση κατά 20% τουλάχιστον του κύκλου εργασιών σε σχέση με το επίπεδο αναφοράς που έχει οριστεί ή ορίζεται εκ νέου σε περίπτωση επέκτασης του προγράμματος. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για έναν ή περισσότερους μήνες εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του Μηχανισμού για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους.

Δικαιούχοι εργαζόμενοι της κρατικής επιδότησης είναι όσοι έχουν μείωση έως 50% επί των αποδοχών τους μετά από αντίστοιχη μείωση του χρόνου εργασίας τους.  Το κράτος επιδοτεί το 60% της μείωσης των καθαρών αποδοχών τους, ενώ καλύπτει και το 100% των εισφορών τους (εργοδοτικών και εργατικών) οι οποίες αντιστοιχούν στις μειωμένες μεικτές αποδοχές τους. Η μείωση του χρόνου εβδομαδιαίας εργασίας ωστόσο δεν επιφέρει μετατροπή της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, για το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις κάνουν χρήση του μέτρου. Οι εργαζόμενοι, δηλαδή, που εντάσσονται στο ΣΥΝ – ΕΡΓΑΣΙΑ συνεχίζουν να έχουν σύμβαση πλήρους απασχόλησης, παρόλο που απασχολούνται με μειωμένο ωράριο.

Οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στον μηχανισμό προστατεύονται από απόλυση κατά την διάρκεια εφαρμογής του μέτρου. Η απαγόρευση της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας δεν αφορά όμως όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης αλλά μόνο όσους εντάσσονται στον μηχανισμό.

Στο πρόγραμμα υπάρχει πλέον ανώτατο πλαφόν στις μικτές αποδοχές του εργαζόμενου που μπορεί να ενταχθεί στον μηχανισμό. Το πλαφόν έχει οριστεί στα 6.500 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως ο ανώτατος ονομαστικός μισθός που θα μπορεί να δηλωθεί στον μηχανισμό δεν θα υπερβαίνει τις 6.500 ευρώ. Το ανώτατο όριο του μισθού που μπορεί να δηλωθεί βάζει αυτόματα πλαφόν και στην οικονομική ενίσχυση του κράτους. Έτσι το ανώτατο όριο της κρατικής ενίσχυσης για το μισθό καθορίζεται στα 1.950 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής με σοκ και «ΔΕΟΣ»

 Επιδρομή στους επιτήδειους με νέα ψηφιακά όπλα και ειδική μονάδα Η καταπολέμηση της φοροδ…