Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δώδεκα μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου έκατσαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Δώδεκα μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου έκατσαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

0

Στο πλαίσιο ενός βιωματικού παιχνιδιού κοινωνικής και πολιτικής αγωγής

Στο Δημαρχείο και τις Υπηρεσίες του Δήμου ξεναγήθηκαν οι μαθητές της Στ’1 του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Μπούτο, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε μια προσομοίωση συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου, με τους μικρούς συμπολίτες μας να καταλαμβάνουν τα δημοτικά έδρανα…

Οι νεαροί συνδημότες, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον δάσκαλό τους, Γιάννη Μάλλιο έθεσαν αρκετές ερωτήσεις, σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου και είχαν τις δικές τους προτάσεις για δράσεις και έργα μέσα στον αστικό ιστό, τις οποίες εξέφρασαν με θάρρος και ιδιαίτερη ωριμότητα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στον σπουδαίο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τις τοπικές κοινωνίες και κάλεσε τους μαθητές να είναι ενεργοί πολίτες-ως οφείλουν, εάν επιθυμούν καλύτερες συνθήκες τόσο για τους ίδιους, όσο και για το κοινωνικό σύνολο. «Μην απαξιώνετε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού, γιατί αυτή, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή και την καθημερινότητά σας -του καθενός από εσάς ξεχωριστά, των οικογενειών σας και φυσικά, όλης της τοπικής κοινωνίας», υπογράμμισε.

Η «συνεδρίαση» του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία, εκτός από τον Πρόεδρο συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Μανώλης Φανουράκης εξελίχθηκε σε μια ζωηρή διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, με τους μαθητές να ζητούν περισσότερο πράσινο, χώρους αναψυχής και αθλοπαιδιών, ενώ η συζήτηση «άναψε», όταν τέθηκε από την ίδια την τάξη, το «δίλλημμα» μεταξύ της δημιουργίας πάρκων γειτονιάς ή θεματικών πάρκων-με τις απόψεις να διίστανται.

Ο πρόεδρος έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία-απόφαση, που ενθουσίασε τους μαθητές. Τελικά, η πλειοψηφία πρόκρινε τη δημιουργία μεγάλων θεματικών πάρκων.

Ένα βιωματικό μάθημα σε ζητήματα κοινωνικής και πολιτικής αγωγής μόλις είχε ολοκληρωθεί…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυο νέοι αργαλειοί στην ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Pleteno»

Οι γυναίκες της «Pleteno», υφάντρες με νήματα της παράδοσης: «Θα αυξήσουμε την παραγωγικότ…