Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στήριξη από την Πολιτεία λόγω των αυξήσεων ζητούν ο δήμος Ξάνθης και η ΔΕΥΑΞ

Στήριξη από την Πολιτεία λόγω των αυξήσεων ζητούν ο δήμος Ξάνθης και η ΔΕΥΑΞ

0

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκαν ο Μ. Τσέπελης και Ιπ. Καμαρίδης και μετέφεραν την ανησυχία τους για τις αυξήσεις των τιμολογίων

Διεκδικούν χρηματοδοτήσεις για το ζήτημα της «πράσινης» αξιοποίησης της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΞ

Σειρά επαφών είχε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, κατά το ταξίδι του στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, που πραγματοποιήθηκε για ζητήματα που αφορούν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αξιοποίηση της λυματολάσπης

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, επισκέφθηκαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου και συναντήθηκαν με υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με το ζήτημα της «πράσινης» αξιοποίησης της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΞ. Συζητήθηκαν οι τρόποι διαχείρισής της, αλλά και η έναρξη των αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και ΔΕΥΑ

Επίσης, συζητήθηκε το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης των Δήμων και των ΔΕΥΑ -που αποτελεί αίτημα της ΚΕΔΕ- μετά και τις μεγάλες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, που είναι πιθανό να αυξήσουν και τα τιμολόγια του νερού και να προκαλέσουν δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις στους Δήμους.

Ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης και ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης, Ιπποκράτης Καμαρίδης, επανάφεραν το αίτημα για ένταξη των δήμων στον μηχανισμό στήριξης που δημιούργησε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της λήψης του συγκεκριμένου μέτρου για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Μπόνους παραγωγικότητας στους δημοσίους υπαλλήλους

Μήνυμα κατά της αποχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου από τον πρωθυπουργό Με μήνυμα για …