Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ εκλέρ

Κέικ εκλέρ

0

Για τη ζύμη

–70 γρ Νερό

–70 γρ Γάλα

–60 γρ Βούτυρο

–100 γρ Αλεύρι

–¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

–¼ κουταλιά ζάχαρη

– 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Για την Κρέμα

-1 lt γάλα φρέσκο (σε θερμ. δωμ.)

-1 βανίλια

-1 πρέζα αλάτι

-150 γρ. ζάχαρη

-3 κρόκους από μεγάλα αυγά (σε θερμ. δωμ.)

-60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

-60 γρ. κόρν φλάουρ

Για επικάλυψη

–1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη ή

-λίγη λιωμένη κουβερτούρα

 

Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το μισό γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο γάλα, το αλεύρι και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα που έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη στο μίγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε και το γυρνάμε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφού πήξει τη βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Για τη ζύμη: ανακατεύετε το νερό με το γάλα, προσθέτετε το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Βάλτε το στη φωτιά. Ζεσταίνετε μέχρι να πάρει βράση, προσθέτετε όλο το κοσκινισμένο αλεύρι. Ζυμώνετε γρήγορα, ανακατεύοντας συνεχώς, τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Ζεσταίνετε για άλλα 1-2 λεπτά για να εξατμιστούν τα περιττά υγρά. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπολ κι αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά ένα-ένα να ενσωματωθούν καλά μέσα στη ζύμη. Χωρίστε σε 2 ίσα μέρη και απλώστε την σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15-25 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να έχει ροδίσει καλά. Αφήστε τα φύλλα-κέικ να κρυώσουν.

Επιστρέψτε στην κρέμα. Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει για 3-4 λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας από τη βάση της κρέμας συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέστε την επόμενη δόση της βάσης κρέμας μόνο όταν η προηγούμενη έχει ενσωματωθεί καλά.

Βάζουμε ένα κέικ-φύλλο σε φόρμα 22 εκ., το αλείφουμε με κρέμα από πάνω. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, χτυπάμε λίγο με τα χέρια μας για να απλωθεί ομοιόμορφα η κρέμα. Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και τη στέλνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, κατά προτίμηση όλο το βράδυ, ώστε να δέσει η κρέμα και να κρατήσει καλά το κέικ. Πασπαλίστε το έτοιμο κέικ με ζάχαρη άχνη από πάνω ή λιώστε λίγη κουβερτούρα και κάνετε λωρίδες σοκολάτας.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχαράκι λεμονάτο με λαχανικά

– 1,2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας, κιλότο, σε κύβους -1 δαφνόφυλλο -1/2 κουτ. γλυκού χοντρ…