Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

Παρφέ γιαούρτι με καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς

0
parfe giaourti

Για το σιρόπι

-320γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

-200ml νερό

Για το παρφέ

-4 ασπράδια αβγών

-260ml σιρόπι

-360γρ. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί 35%

-200γρ. γιαούρτι

-100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

-100γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

 

Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι: Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ και χτυπάτε στη μεγαλύτερη ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια μαρέγκα με μαλακές κορυφούλες. Στη συνέχεια, κατεβάζετε την ταχύτητα στο μεσαίο επίπεδο και προσθέτετε σιγά σιγά το σιρόπι καυτό μόλις το κατεβάσετε από τη φωτιά, χτυπώντας τη μαρέγκα μέχρι να σφίξει.

Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτετε σιγά σιγά και τη σαντιγί μαζί με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά σας να ενσωματωθούν στο μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα σε ειδικό σκεύος για παγωτό και το αφήνετε να παγώσει καλά στην κατάψυξη πριν σερβίρετε.

 

  • Παγωτό γιαούρτι με βύσσινο

    -450 γρ. γιαούρτι (10% λιπαρά) -150 γρ. κρέμα γάλακτος (35%-36% λιπαρά) -150 γρ. ζάχαρη άχ…
  • Παγωτό στρατιατσέλα

    -500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα -1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.), κρύο -200…
  • Παγωτό αρμενοβίλ

    -200 γρ. ζάχαρη -200 γρ. αμύγδαλα, ψημένα -500 ml φυτική κρέμα γάλακτος -400 γρ. ζαχαρούχο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τάρτα σοκολάτα-καραμέλα

Ζύμη -150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -80 γρ. άχνη ζάχαρη -40 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσ…