Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Υγιεινό κέικ γλυκοπατάτας με επικάλυψη τυριού

Υγιεινό κέικ γλυκοπατάτας με επικάλυψη τυριού

0

Για το κέικ:

-500 γρ. γλυκοπατάτες

-375 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

-225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

-370 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

-50 γρ. ζάχαρη, καστανή

-2 κ.γ. μαγειρική σόδα

-2 κ.γ. baking powder

-1 κ.γ. αλάτι

-1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

-½ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

-3 αυγά, μεγάλα

-2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-240 γρ. ξινόγαλο

Για το frosting:

-125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

-125 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

-275 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

Καρύδια, ψιλοκομμένα

 

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια και τις βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγει όλη η υγρασία. Έπειτα, τις περνάμε από το multi και τις αφήνουμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ.

Χτυπάμε στο μίξερ τις ζάχαρες με το βούτυρο να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις γλυκοπατάτες και το εκχύλισμα βανίλιας συνεχίζοντας το χτύπημα. ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξινόγαλο και το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ και σε δόσεις τελειώνοντας με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά.

Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ., τις οποίες έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Αφαιρούμε τα παντεσπάνια από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσουν πλήρως.

Για το frosting: στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την άχνη σε δόσεις και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Μόλις είναι έτοιμο το frosting, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε προσθέσει κατσαρή μύτη.

Για τη σύνθεση: Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στο πιάτο που θα σερβίρουμε και απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μισό frosting. Κατόπιν, καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε το υπόλοιπο frosting και πασπαλίζουμε με καρύδια.

  • Κανελόπιτα νηστίσιμη

    1 κούπα λάδι, ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Το ξύ…
  • Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι

    -2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις -1 φλιτζάνι ζάχαρη -1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάου…
  • taxinopita

    Ταχινόπιτα

    -3½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί -1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πένες με κουνουπίδι στο φούρνο

-500 γρ. πέννες -100 γρ. βούτυρο -80 γρ. αλεύρι -1 λίτρο γάλα -1 αβγό -200 γρ.γκούντα τριμ…