Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρεβίθια στη γάστρα με πιπεριές Φλωρίνης

Ρεβίθια στη γάστρα με πιπεριές Φλωρίνης

0
revithia-piperies

-300 γρ. ρεβίθια, αποφλοιωμένα

-300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

-150 γρ. ντοματίνια

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

-1 φύλλο δάφνης

-100 ml έ.π. ελαιόλαδο

-αλάτι, πιπέρι

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε λεκανίτσα με νερό και σόδα.

Την επομένη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια γάστρα βάζουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο και προσθέτουμε τόσο νερό όσο να τα καλύπτει.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για 2-3 ώρες (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα ρεβίθια). Διορθώνουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γαρίδες με σκορδάτη σάλτσα και ούζο

-γαρίδες: ½ κιλό μέτριες ή μεγάλες -ντοματοχυμός: 1/4 φλιτζάνι -κρεμμύδια; 1 ψιλοκομμένο -…