Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με φράουλες και κραμπλ

Κέικ με φράουλες και κραμπλ

0

-230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-2 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-⅓ κ.γ. αλάτι

-180 γρ. ζάχαρη

-ξύσμα από 2 λεμόνια

-160 ml ελαιόλαδο

-150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

-3 αυγά

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-10-12 φράουλες κομμένες στη μέση ή σε τέταρτα

Υλικά για το crumble

-50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-50 γρ. νιφάδες βρώμης

-50 γρ. ζάχαρη καστανή

-¼ κ.γ. αλάτι

-40 ml ελαιόλαδο

 

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού. Διαδοχικά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, το γιαούρτι, και τη βανίλια ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ομογενοποιημένο μείγμα.

Ανακατεύουμε σε άλλο σκεύος το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το αλεύρι.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, ίσα ίσα να ενσωματωθεί στο υγρό μείγμα.

Ρίχνουμε το τελικό μείγμα σε λαδωμένη και περασμένη με λαδόκολλα φόρμα.

Στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο μείγμα, πιέζοντάς τες ελαφρά.

Ετοιμάζουμε το κραμπλ ανακατεύοντας με το πιρούνι τα υλικά, προσθέτοντας στο τέλος το ελαιόλαδο έως ότου γίνει ένα τριφτό μείγμα.

Πασπαλίζουμε το κραμπλ πάνω στις φράουλες, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει πάνω τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στον αέρα, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κόκκινα φασόλια στο φούρνο με λουκάνικα

-250 γρ. φασόλια κόκκινα -400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα -100 ml ελαιόλαδο -2 μέτρια πράσα -2…