Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ ανανά

Κέικ ανανά

0

-450 γρ. ανανάς κονσέρβας, στραγγισμένος και ψιλοκομμένος

-340 γρ. σάρκα από ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένη

-215 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

-2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

-150 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το σκεύος

-265 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

-2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

 

Για το γλάσο

-250 γρ. τυρί κρέμα

-60 γρ. βούτυρο αγελάδας

-15 ml χυμός της κονσέρβας ανανά

-125 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Για το κέικ ανανά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C, στη λειτουργία του αέρα. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα τον ανανά, την μπανάνα, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το μείγμα φρούτων και ανακατεύουμε μέχρι απλώς να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψάκι και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα, όπου το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

 

Γλάσο

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το φτερό το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τον χυμό ανανά και την άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλείφουμε το κρύο κέικ με ένα παχύ στρώμα από γλάσο και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μελιτζάνες γεμιστές με μοσχάρι

-6 Μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στα δύο -700 γρ μοσχάρι κομμένο καρέ -2 Κρεμμύδια ξερά  ψιλ…