Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Γαρδουμπάκια

Γαρδουμπάκια

0

-1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά μαζί με τα γλυκάδια

-Έντερα από ένα αρνί

-2 σκελίδες σκόρδο  πολύ ψιλοκομμένες ή 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

-1 φλιτζάνι χυμός φρέσκιας ντομάτας

-Χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια

-ελαιόλαδο

-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Ζητήστε από το χασάπη σας να σας κόψει τη συκωταριά σε μακριές λωρίδες. Πλένετε τα έντερα πολύ καλά με νερό και ξύδι: Με μια βελόνα πλεξίματος (ή ένα μολύβι) τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξεπλένετε πολύ καλά. Τα τοποθετείτε σε μπολ, τα ραντίζετε με τον χυμό λεμόνι και τα αφήνετε να ασπρίσουν και να σφίξουν.

Παίρνετε από 1 λωρίδα συκώτι, καρδιά, σπλήνα και γλυκάδια και τα τυλίγετε πολύ σφιχτά με τα έντερα. Κόβετε το έντερο και στερεώνετε με μια οδοντογλυφίδα. Συνεχίζετε το ίδιο με την υπόλοιπη συκωταριά και τα έντερα. Απλώνετε τα γαρδουμπάκια σε ένα ταψί στο οποίο έχετε ρίξει λίγο ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας. Τα αλείφετε όλα με λίγο από το ζουμάκι του ταψιού. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη και το σκόρδο και βάζετε τα γαρδουμπάκια να ψηθούν για περίπου 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, γυρίζοντας τα 1-2 φορές. Σερβίρετε αμέσως μαζί με λίγο από το ζουμάκι τους.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πασχαλινά κουλουράκια

-1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…