Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι

Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι

0

-2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1 φλιτζάνι ζάχαρη

-1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

-1 κουτ. γλυκού σόδα

-¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο απαλό

-¾ φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού

-1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

-2 κουτ. σούπας αμύγδαλα ψιλοκοπανισμένα

-2 κουτ. γλυκού σουσάμι

-1 κουτ. σούπας σταφίδες

-2 κουτ. σούπας ταχίνι

-1 καψουλάκι βανιλίνη

-½ κουτ. γλυκού ταχίνι μαζί με 1 κουτ. γλυκού μέλι, για το άλειμμα

 

Καβουρδίζετε το σουσάμι χωρίς λάδι σε μικρό τηγάνι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Διαλύετε το ταχίνι στο χυμό του πορτοκαλιού. Αναμιγνύετε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα με το αλεύρι. Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε το ταχίνι με το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Προσθέτετε το καβουρδισμένο σουσάμι, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Στρώνετε το μίγμα ομοιόμορφα σε στενόμακρη φόρμα λαδωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι. Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά περίπου. Είναι έτοιμο όταν βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και βγει στεγνή.

Μετά από λίγο ξεφορμάρετε το κέικ σε σχάρα. Αφήνετε λίγο να κρυώσει και αλείφετε την επιφάνεια με το μίγμα από ταχίνι και μέλι. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.

 

  • Κανελόπιτα νηστίσιμη

    1 κούπα λάδι, ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 1 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι Το ξύ…
  • taxinopita

    Ταχινόπιτα

    -3½ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο για το ταψί -1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα…
  • Κέικ με μήλο και καραμέλα

    Για το κέικ -300 γραμμάρια ηλιέλαιο -300 γρ. ζάχαρη -180 γρ. μέλι -3 αυγά -400 γρ. αλεύρι …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Πασχαλινά κουλουράκια

    -1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…
  • Cheesecake Ντουμπάι

    Για τη βάση -250 γρ. κανταΐφι ψιλοκομμένο -85γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο -90γρ. πραλίνα ή…
  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πασχαλινά κουλουράκια

-1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του -175γρ. Βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου -1…