Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κέικ με μήλο και καραμέλα

Κέικ με μήλο και καραμέλα

0

Για το κέικ

-300 γραμμάρια ηλιέλαιο

-300 γρ. ζάχαρη

-180 γρ. μέλι

-3 αυγά

-400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-7 γρ. μαγειρική σόδα

-4 γρ. μπέικιν πάουντερ

-1 πρέζα αλάτι

-5 γρ. κανέλα

-450 γρ. καθαρισμένα μήλα (κομμένα σε κύβους)

Για την επικάλυψη καραμέλας

-30 γρ. βούτυρο

-65 γρ. ζάχαρη

-45 γρ. κρέμα γάλακτος

-100γρ. χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρντισμένα

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη και το μέλι και χτυπάμε για 3 – 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Eναλλακτικά μπορούμε να το κάνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με μίξερ χειρός.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα. Παράλληλα, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα.  Χαμηλώνουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ενσωματώνουμε με τη μαρίζ το στερεό μείγμα στο υγρό.

Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα που τα έχουμε κόψει σε κύβους και με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ή κουτάλα τα ενσωματώνουμε στο τελικό μείγμα.

Αλευροβουτυρώνουμε μια κλασική φόρμα για κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.

Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του κέικ.

Για την επικάλυψη: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και δίνουμε μία βράση. Από τη στιγμή που θα βράσει μετράμε 5 λεπτά, αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα να ενσωματωθούν

Όταν κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε από πάνω την επικάλυψη καραμέλες, που και αυτή έχει κρυώσει κι έχει πήξει ελαφρώς.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπαγγέτι με αντζούγιες και λιαστές ντομάτες

500 γραμ. σπαγγέτι No10 200 γραμ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 150 γραμ. αντζούγιες φιλέτ…