-60 γραμμάρια ελαιόλαδο
-1 + 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι σε μερίδες
-1 σκελίδα μέτρια σκόρδο σε λεπτές φέτες
-120 γρ. λευκό κρασί
-1 λίτρο ζωμό κότας
-αλάτι – πιπέρι
-300 γρ. πράσο σε λεπτές φέτες
-400 γρ. φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
-150 γρ. κοτσάνια σέλινου με τα φύλλα τους ψιλοκομμένο
-100 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
-1 κιλό σέσκουλα σε χοντρά κομμάτια
-2 αυγά
-χυμό από 1 λεμόνι
Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, ώσπου να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά στο 3-4 και μαγειρεύουμε για μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε στη διάρκεια λίγο νερό, ώστε να μην κολλήσει το φαγητό. Όταν το κρέας είναι έτοιμο, δεν θέλουμε να έχει πολύ νερό η κατσαρόλα διότι βγάζουν και τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σέσκουλο λίγο λίγο και τον άνηθο, πιέζοντάς τα με μία τρυπητή κουτάλα. Μετά από περίπου 10 λεπτά, μόλις το σέσκουλο έχουν γίνει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία.
Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τους κρόκους και το χυμό λεμονιού.
Με μία μεγάλη κουτάλα παίρνουμε ζωμό από την κατσαρόλα (όσο μπορούμε χωρίς τα χόρτα) και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο, για να μην κόψει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να πάει παντού και σερβίρουμε.