-Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
-Πράσο ή κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1 μεγάλο)
-Σκόρδο ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο (2 σκελίδες)
-Μανιτάρια πλευρώτους (300 γραμ.)
-Σπανάκι χοντροκομμένο (750 γραμ.)
-Μαϊντανός ψιλοκομμένο (2-3 κ.σ.)
-50 ml. Λευκό κρασί
-2-3 κ.σ. Ρύζι μπασμάτι
-Ζωμό λαχανικών (όσο σκεπάζει το φαγητό)
-2 κ.σ. Κουκουνάρι καβουρδισμένο στο φούρνο
-Αλάτι – πιπέρι – λίγο ξύσμα λεμονιού
Αρχικά, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το πράσο ή το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο.
Έπειτα, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και στη συνέχεια το κρασί που θα προσθέσει αρώματα και θα εμπλουτίσει τη γεύση του φαγητού.
Ρίχνουμε το χοντροκομμένο μας σπανάκι, τον μαϊντανό και το κουκουνάρι.
Τέλος, συμπληρώνουμε τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το ρύζι.