Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπανακόρυζο με μανιτάρια

Σπανακόρυζο με μανιτάρια

0

-Ελαιόλαδο (2 κ.σ.)

-Πράσο ή κρεμμύδι ψιλοκομμένο (1 μεγάλο)

-Σκόρδο ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο (2 σκελίδες)

-Μανιτάρια πλευρώτους (300 γραμ.)

-Σπανάκι χοντροκομμένο (750 γραμ.)

-Μαϊντανός ψιλοκομμένο (2-3 κ.σ.)

-50 ml. Λευκό κρασί

-2-3 κ.σ. Ρύζι μπασμάτι

-Ζωμό λαχανικών (όσο σκεπάζει το φαγητό)

-2 κ.σ. Κουκουνάρι καβουρδισμένο στο φούρνο

-Αλάτι – πιπέρι – λίγο ξύσμα λεμονιού

 

Αρχικά, σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το πράσο ή το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο.

Έπειτα, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και στη συνέχεια το κρασί που θα προσθέσει αρώματα και θα εμπλουτίσει τη γεύση του φαγητού.

Ρίχνουμε το χοντροκομμένο μας σπανάκι, τον μαϊντανό και το κουκουνάρι.

Τέλος, συμπληρώνουμε τον ζωμό λαχανικών και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το ρύζι.

  • ryzoto fournou

    Ριζότο φούρνου με τυριά

    -Μισό κιλό ρύζι γλασέ ή καρολίνα -300γρ. κρέμα γάλακτος -3 αυγά -Μισό κιλό διάφορα μαλακά …
  • Ριζότο με γαλοπούλα

    -Για κάθε 1 φλιτζάνι γαλοπούλα χωρίς πέτσες και κόκαλα, ψιλοκομμένο -1 φλιτζάνι ρύζι για π…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στριφτόπιτα – μαργαρίτα με αρωματικά χόρτα

  Για το φύλλο: -1 ποτήρι νερό -αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει -λίγο αλάτι -1 …