2 κιλά μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος κομμένος σε κομμάτια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
3 κουταλιές βούτυρο
400 γραμμάρια σελινόριζα
400 γραμμάρια κολοκύθα
4 καρότα
2 κρεμμύδια
1 κουταλιά αλεύρι
500 ml λευκό κρασί
350 ml ζωμό κοτόπουλου
6 μπαχάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την σελινόριζα και την κολοκύθα σε μεγάλους κύβους, τα καρότα σε χοντρές φέτες και τα κρεμμύδια στα 6.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Θωρακίζετε καλά τα κομμάτια μοσχαρίσιου σιδηρόδρομου, δίνοντας καλό χρώμα από όλες τις πλευρές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα κομμάτια έχουν θωρακιστεί καλά τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε σε μία πήλινη γάστρα.
Ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε τα λαχανικά, την σελινόριζα μαζί με την κολοκύθα, τα καρότα και τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά μέχρι να μην φαίνεται άλλο και σβήνετε με το μισό λευκό κρασί.
Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού στην πήλινη γάστρα με το μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο μαζί με το υπόλοιπο λευκό κρασί, τον ζωμό κοτόπουλο και το μπαχάρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε την γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 2-2½ ώρες.