-15 μελιτζάνες μικρές
-Σέλινο σε κλαράκια για το δέσιμο
-Λάχανο
-Μαϊντανό
-Σκόρδα
-Καρότα
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Μισό ποτήρι ξύδι
-Μισό ποτήρι λάδι
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τα κοτσάνια και τα χαράζουμε σε βάθος. Βράζουμε τις μελιτζάνες για 6 λεπτά από την ώρα του κοχλασμού για να ξεπικρίσουν, όχι παραπάνω και 1 λεπτό το σέλινο.
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε λάχανο, μαϊντανό, καρότα, σκόρδα και τα ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες καλά. Βάζουμε βάρος πάνω για να φύγουν όλα τα υγρά τους και τις αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε καλά στο σημείο που έχουμε χαράξει την κάθε μελιτζάνα και γεμίζουμε με το μείγμα των λαχανικών και δένουμε με το σέλινο.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αποστειρωμένο βάζο και περιχύνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι. Τις αφήνουμε για 15 ημέρες πριν τις καταναλώσουμε.