Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διεκόπη η δίκη των 11 Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη – Νέα ημερομηνία στις 31 Οκτωβρίου

Διεκόπη η δίκη των 11 Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη – Νέα ημερομηνία στις 31 Οκτωβρίου

0

Η υπόθεση αφορά την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων, με παρόντα στο δικαστήριο τον καταδικασμένο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής


Στις 31 Οκτωβρίου 2024 αναβλήθηκε η δίκη των έντεκα βουλευτών που εκλέχθηκαν το 2023 με το κόμμα «Σπαρτιάτες», καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο. Η δίκη αφορούσε την υπόθεση της εξαπάτησης εκλογέων και είχε αναβληθεί τον περασμένο Ιούλιο από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, προήλθε από δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα, επικεφαλής των «Σπαρτιατών» και μάρτυρα στη δίκη, ο οποίος έκανε λόγο για πρακτικές που παραπέμπουν σε μαφία και υπόγειες διαδρομές βουλευτών με τον Ηλία Κασιδιάρη, που βρίσκεται σε φυλακή.

Η εισαγγελέας αναφέρει στο πόρισμά της ότι ο Κασιδιάρης φέρεται να διατηρεί παρασκηνιακή ηγεσία στο κόμμα, ενώ οι έντεκα βουλευτές κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων, με τον Κασιδιάρη να είναι κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία. Επίσης, περιλαμβάνεται στην υπόθεση και ένας δικηγόρος, ο οποίος φέρεται να διευκολύνει την επικοινωνία με τον έγκλειστο Κασιδιάρη.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε λάβει άδεια από τις φυλακές, δήλωσε ότι επιθυμεί τη γρήγορη διεξαγωγή της δίκης, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του. Η αίτηση αναβολής που υποβλήθηκε από ορισμένους βουλευτές λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή δεν έγινε αποδεκτή, και η δίκη προγραμματίστηκε για το τέλος του μήνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στέφανος Κασσελάκης: «Η νέα μου ιστοσελίδα δεν είναι ύποπτη, είναι ο επίσημος ιστότοπος της υποψηφιότητάς μου»

O Κασσελάκης καλεί τα μέλη του κόμματος να εγγραφούν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ κα…