Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Αίτημα για κατ’ εξαίρεση έναρξη της συγκομιδής ακτινιδίων από την ΕΘΕΑΣ

Αίτημα για κατ’ εξαίρεση έναρξη της συγκομιδής ακτινιδίων από την ΕΘΕΑΣ

0

«Η έγκριση για το εν λόγω ζήτημα από μέρους σας, είναι αναγκαία και κρίσιμης σημασίας για όλους τους παραγωγούς ακτινιδίου της χώρας», τονίζεται στην επιστολή


Κατόπιν αιτήματος πολλών αγροτικών συνεταιρισμών – μελών της, η ΕΘΕΑΣ απέστειλε επιστολή προς το ΥΠΑΑΤ για κατ’ εξαίρεση έναρξη της συγκομιδής ακτινίδιών από τις 5 Οκτωβρίου 2024.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΘΕΑΣ έχει ως εξής:

«Κυρίες/Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή, θα επιθυμούσαμε να σας μεταφέρουμε το αίτημα πολλών αγροτικών συνεταιρισμών – μελών μας, καθώς και μεμονωμένων παραγωγών ακτινιδίων, για την κατά παρέκκλιση έναρξη της συγκομιδής των ακτινιδίων για το έτος 2024, στις 5 Οκτωβρίου.

Η έγκριση για το εν λόγω ζήτημα από μέρους σας, είναι αναγκαία και κρίσιμης σημασίας για όλους τους παραγωγούς ακτινιδίου της χώρας. Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις προηγούμενες ημέρες και σε συνέχεια μετρήσεων που πραγματοποιούνται σε κτήματα το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει διαπιστωθεί βαθμός ωρίμανσης μεγαλύτερος από 6,2 βαθμούς Brix.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, αν δεν συλλεγούν έγκαιρα τα ακτινίδια, είναι πιθανό λόγω αύξησης του βαθμού ωριμότητας, να μειωθεί ο χρόνος συντήρησής τους στους ψυκτικούς θαλάμους και να υπάρξουν απώλειες στους καρπούς που θα μαλακώσουν, με αποτέλεσμα να μειωθεί η εμπορική περίοδος, και η ζημιά για τους παραγωγούς να είναι τεράστια.

Ως εκ τούτου, σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε, το συντομότερο δυνατόν το αίτημα μας και όπως δώσετε την έγκριση σας για την έναρξη της συγκομιδής ακτινιδίου από τις 5 Οκτωβρίου 2024.

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κλιματική χρηματοδότηση για τις χώρες του Νότου και την Ελλάδα ζητά ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου

Ο κ. Αρναούτογλου κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για άμεση και συντονισμένη δράση Στην Ολομ…