Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παραολυμπιακοί Αγώνες: 4ος στα 200μ μικτή ατομική S8 ο συγκλονιστικός Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

Παραολυμπιακοί Αγώνες: 4ος στα 200μ μικτή ατομική S8 ο συγκλονιστικός Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

0

Άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο ο Εβρίτης κολυμβητής στην 3η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες


Μία ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο έφτασε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στον τελικό στα 200μ. μικτή ατομική SM8. Ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο και του Τόκιο κατέκτησε τελικά την 4η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι μετά από συγκλονιστική προσπάθεια.

Ο κολυμβητής από τις Φέρες Έβρου τερμάτισε σε 2:25.97 κατακτώντας την 4η θέση, σε ένα αγώνισμα όπου ήταν 6ος πριν από τρία χρόνια στο Τόκιο.

Ο Μιχαλεντζάκης βελτίωσε κατά πολύ τον χρόνο του από τον προκριματικό (2:30.51), πλησίασε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ των 2:25.42 (2018), όμως δεν αποδείχθηκε υπεραρκετό για να βρεθεί στο βάθρο.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης ήταν 5ος μετά την πεταλούδα, ανέβηκε στην 3η θέση μετά το ύπτιο, πέρασε 4ος μετά το πρόσθιο και παρά την προσπάθειά του στο ελεύθερο έμεινε σε αυτή τη θέση.

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Κινέζος, Ξιαϊτζιάο Ξου με 2:22.54, το ασημένιο ο συμπατριώτης του Γκουανγκλόνγκ Γιανγκ με 2:23.50 και το χάλκινο ο Πορτογάλος, Ντιόγκο Κανσέλα σε 2:23.64.

Ο Μιχαλεντζάκης, πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα φέτος στο Φούντσαλ της Μαδέιρα, θα συνεχίσει την προσπάθειά του στο Παρίσι στις 6 Σεπτεμβρίου στα 100μ. ελεύθερο S8 και την επομένη στα 100μ. πεταλούδα S8, με στόχο ένα ακόμη μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν «χρυσός» στα 100μ. πεταλούδα S9, ενώ στο Τόκιο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ. ελεύθερο S8.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…