Αρχική Πρωτοσέλιδα Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά και τυριά

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με κιμά και τυριά

0

-14 πιπεριές Φλωρίνης (μετρίου προς μεγάλου μεγέθους)

-700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

-1 καυτερή πιπερίτσα, χωρίς τους σπόρους της, ψιλοκομμένη

-1 κ.σ. πελτές ντομάτας

-1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

-3 μέτριες φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη

-3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού

-1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

-1 ¼ φλ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο

-1/2 φλ. τσαγιού φέτα, τριμμένη

-5 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα

-αλάτι πιπέρι

Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε στη μέση κατά μήκος, ώστε να έχετε 2 μισές πιπεριές για γέμισμα. Αφαιρείτε τα σπόρια και τις τοποθετείτε σε μεγάλο, καλά λαδωμένο ταψί. Ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι, τη ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης και τα σοτάρετε για 3 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ. Προσθέτετε το κιμά, αλατοπιπερώνετε και τον καβουρδίζετε, σπάζοντάς τον με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε το πελτέ και τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.

Μόλις “αναπνεύσει” προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε το κιμά για 25-30 λ μέχρι να πιεί καλά τα υγρά του. Τον αποσύρετε από τη φωτιά και τον αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.

Μοιράζετε ισομερώς το κιμά στις κομμένες πιπεριές. Σε μπολ αναμιγνύετε τα 2 τριμμένα τυριά μαζί με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και πασπαλίζετε ισομερώς πάνω από το κιμά. Περιχύνετε, ισομερώς, τις πιπεριές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, για 45 λ. Σε περίπτωση που αρχίσουν τα τυριά να “παίρνουν” χρώμα, σκεπάζετε τις πιπεριές με αλουνομινόχαρτο χαλαρά, φροντίζοντας να μην ακουμπάνε πάνω στα τυριά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πρωτοσέλιδα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.724