Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αύριο θα γίνει η παρουσίαση της ελληνικής ομάδας

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αύριο θα γίνει η παρουσίαση της ελληνικής ομάδας

0

Μεγάλη ελπίδα για μετάλλιο ο Θρακιώτης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης


Οι Θερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024 θα διεξαχθούν στη Γαλλία από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Παρίσι θα φιλοξενήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και η δεύτερη για τη Γαλλία συνολικά. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα να αναδείξει το ταλέντο και τη δύναμη των παρααθλητών της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αύριο Τρίτη 20 Αυγούστου θα γίνει η παρουσίαση της ελληνικής αποστολής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού η οποία περιλαμβάνει 13 μεταλλιούχους αθλητές που θα συμμετάσχουν σε διάφορα αθλήματα, όπως στίβο, κολύμβηση, ποδηλασία και τένις. Ανάμεσα στους Έλληνες παρααθλητές που έχουν ξεχωρίσει σε προηγούμενες διοργανώσεις είναι οι Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στην κολύμβηση, ο Μανώλης Στεφανουδάκης (ακοντισμός) και Αλεξάνδρα Σταματοπούλου (κολύμβηση), που θα λάβουν μέρος και σε αυτή την Παραολυμπιάδα.

Η ελληνική Παραολυμπιακή Αποστολή περιλαμβάνει τέσσερις κολυμβητές με Παραολυμπιακά μετάλλια. Εκτός από τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη που είχε στεφθεί χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Ρίο στα 100μ πεταλούδα S9, ενώ έχει και ένα χάλκινο μετάλλιο από το Τόκιο, στην ιαπωνική πρωτεύουσα είχε κερδίσει μετάλλιο και ο Αντώνης Τσαπατάκης, αλλά και η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου. Ο Γιάννης Κωστάκης μετρά ένα μετάλλιο από τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

Επίσης θα αγωνιστεί στο στίβο ο χρυσός Ολυμπιονίκης των 100μ Τ11 Νάσος Γκαβέλας με στόχο το βάθρο και άλλοι πέντε αθλητές με μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μανώλης Στεφανουδάκης είχε κερδίσει το χρυσό στο Ρίο στον ακοντισμό F54/55/56, ενώ ο Θανάσης Κωνσταντινίδης μετρά τρία μετάλλια. Οι Θανάσης Προδρόμου, Στράτος Νικολαΐδης και Δημήτρης Ζησίδης έχουν από ένα.

Στο μπότσια η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έχει συμμετάσχει σε πέντε Παραολυμπιακούς Αγώνες και έχει κατακτήσει έξι μετάλλια, ένα εκ των οποίων είναι χρυσό. Στο Παρίσι επιθυμεί να μεγαλώσει την συλλογή του, όπως και η Άννα Ντέντα η οποία έχει κερδίσει στην καριέρα της δύο μετάλλια.

Στο Ρίο και το Τόκιο ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είχε κατακτήσει δύο μετάλλια (ένα σε κάθε διοργάνωση), καθώς και στους δύο Παραολυμπιακούς είχε ολοκληρώσει στην τρίτη θέση του αθλήματος της άρσης βαρών σε πάγκο και συγκεκριμένα στην κατηγορία 54κ.

Οι σημαιοφόροι

Στην τέταρτη συμμετοχή του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Μανώλης Στεφανουδάκης έχει επιλεχθεί να είναι ο ένας εκ των δύο σημαιοφόρων στην τελετή έναρξης. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης του ακοντισμού θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο γεγονός του πλανήτη μαζί με τους υπόλοιπους 36 αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, όχι όμως στο Σταντ ντε Φρανς ή κάποιο άλλο εντυπωσιακό στάδιο του Παρισιού, αλλά στην εμβληματική πλατεία Κονκόρντ παρουσία 80.000 θεατών. Έτσι, οι διοργανωτές έχουν καταφέρει να ενθουσιάσουν περισσότερο τους αθλητές που θα παρελάσουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…