Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζανοπίλαφο

Μελιτζανοπίλαφο

0

– 4 μελιτζάνες μακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ.

– 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

– 400ml “φυσικό χυμό τομάτας

– 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

– 3-4 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

– 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

– ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

– 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

– αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες. Προσθέτετε το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. Ρίχνετε το χυμό τομάτας και σιγοβράζετε το φαγητό για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτετε δυόμισι ποτήρια νερό και, όταν πάρει βράση, ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρύζι.

Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 20 ακόμα λεπτά, μέχρι δηλαδή να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά της κατσαρόλας. 5-7 λεπτά πριν ψηθεί εντελώς το φαγητό, ανακατεύετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρετε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Τσίζκεϊκ με γιαούρτι και λάιμ

    Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμ…
  • Κροκέτες λαχανικών

    Για τις κροκέτες 1 φλιτζάνι αρακά 2 αυγά 3 τριμμένες πατάτες 1 τριμμένο καρότο 3 τριμμένα …
  • Κοτόπουλο γλυκόξινο

    -500 γρ. Στήθος κοτόπουλου -4 κ.σ. Αλμυρή σάλτσα σόγιας -2-3 κ.σ. Μέλι -Λίγο Φυτικό λάδι (…
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τσίζκεϊκ με γιαούρτι και λάιμ

Για τη βάση 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο Για την κρέμ…