Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ρολό Μελιτζάνας με κιμά και τυριά

Ρολό Μελιτζάνας με κιμά και τυριά

0

-2-3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες (700 γρ.)

-Ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι

-1 πιπεριά

-Κιμάς 350 γρ

-2 σκελίδες σκόρδο

-1/2 κγ Κύμινο

-1 κγ αλάτι

-Πιπέρι

-Γλυκιά πάπρικα

-Τοματοπολτός 200 γρ

-Φρέσκος μαϊντανός

-Τοματοπελτέ 1 μεγάλη κουταλιά

-Τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα 120 γρ

-Τριμμένη παρμεζάνα 70 γρ

-1 κομμάτι μοτσαρέλα σε φέτες

 

Ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες περίπου μισό εκατοστό πάχος και τις αφήνουμε σε τάπερ με άφθονο αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά να ξεπικρίσουν.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια-δυο κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι προσθέτουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τον κιμά να πάρει ένα καφέ χρώμα. Τέλος προσθέτουμε το σκόρδο, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, κύμινο, αλάτι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα τα μυρωδικά. Τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και 100 ml νερό και τον πελτέ καλύπτουμε το τηγάνι μας σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 με 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε χαρτί κουζίνας και τις στεγνώνουμε με ένα χαρτί από πάνω. Στη συνέχεια σε ένα ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ξεκινάμε και τοποθετούμε τις μελιτζάνες τη μία πάνω στην άλλη επικαλυπτόμενες έτσι με τον τρόπο αυτό να καλύψουμε όλο το ταψί. Αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπολάκι το αλάτι με το πιπέρι και λάδι και με ένα πινέλο αλείφουμε όλες τις μελιτζάνες με το μείγμα αυτό από πάνω. Μετά βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο να ψηθούν στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο απλώνουμε το μείγμα του κιμά πάνω από τις μελιτζάνες για να τις καλύψουμε Πασπαλίζουμε πάλι με τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ξεκινάμε με τη βοήθεια του χαρτιού να φτιάξουμε το ρόλο. Απλώνουμε κατά μήκος του ρόλου από πάνω φετούλες μοτσαρέλας και πασπαλίζουμε με ρίγανη και ξαναβάζουμε στο φούρνο 180 βαθμούς για άλλα 15 με 20 λεπτά το φαγητό μας είναι έτοιμο.

  • Μελιτζανοπίλαφο

    – 4 μελιτζάνες μακρόστενες, σε ροδέλες των 4 εκ. – 1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα &#…
  • Σουφλέ μελιτζάνας

    -5-6 φλάσκες μελιτζάνες -1 κτγ αλάτι -1/2 κτγ πιπέρι -ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο βιολογι…
  • Μελιτζάνες γεμιστές με κινόα

    Για τις μελιτζάνες 5 μελιτζάνες 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο Γ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι και κάρι

-700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ. -3 – 4 κουτ. σούπας…